Author picture

“Igramo tudi sodoben, napadalni hokej” – Miha Logar

Pred nami je težko pričakovan derbi. V sredo bo dvorana podmežakla gostila finale Pokala Slovenije, v katerem so bodo naši Železarji za naziv pokalnega prvaka borili z večnimi rivali iz Ljubljane.

Pred tem smo izkoristili nekaj časa, in opravili kartek pogovor z že vsem dobro poznanim branilcem, Miho Logarjem. Kaj vse nam je zaupal, pa si lahko preberete v spodnjem intervjuju.

DJF 4851 1

Letošnjo sezono že od začetka začenjaš v rdečem dresu. Kaj ti pomenijo Jesenice in kako ti je imeti oblečen jeseniški dres?
Ja res je, letos ze od začetka začenjam na Jesenicah in občutki enkratni. Za Jesenice je vedno lepo zaigrati, hkrati pa te igranje v tem klubu in dvorani Podmežakla navda s prav posebno energijo.”

Kako ste v ekipo sprejeli nove igralce in kako so se oni znašli prvič v članski ekipi?
Vloga je res večja vendar starejši kot postajaš, pomembnejša je tvoja vloga v ekipi. Mislim, da je to samo pozitivna stvar in jo z veseljem sprejemam.

Glede na to, da je v ekipi kar nekaj novih mladih igralcev, bi lahko trdili, da imaš eno izmed vodilnih vlog v letošnji sezoni?
Sprejeli smo jih dobro. Nekaj se jih pozna že od prej, kar seveda olajša ta prestop tako nam kot novim fantom. Mislim, da lahko rečem, da so se tudi na ledu že dobro znašli in vklopili v ekipo.” 

Trenersko klop je v letošnji sezoni ponovno prevzel Gaber Glavič. Kako ti gledaš na njegovo delo?
“Njegovo delo mi odgovarja. Na ledu pušča svobodo in to mi je dobro. Igramo tudi sodoben, napadalni hokej, kar je samo pozitivno in dobrodošlo za prihajajočo sezono.”

Za vami je že nekaj uvodnih tekem v AHL ligi. Kako bi ocenil začetek sezone?
“Začetek sezone bi ocenil pozitivno. Prikazali smo nekaj dobrih predstav. Moramo pa odigrati še nekaj tekem, preden bomo zares videli kje smo.” 

Kaj misliš, da je vaša prednost v letošnji sezoni, ki bo lahko prinesla dobre rezultate?
“Mislim, da smo drsalno zelo dobri. Poleg tega mislim, da je sama ekipa dobro zasnovana in sestavljena. S tem mislim, da imamo pokrite vse vloge in globino klopi.” 

Kakšni so vaši ekipni in tvoji osebni cilji v letošnji sezoni?
“Moji osebni cilji so pomagati ekipi doseči čimboljše rezultate. Če bo ekipa uspešna, zame to pomeni tudi osebni uspeh. Ciljati pa moramo visoko, to je v naravi Jesenic in tega se zavedamo.” 

V preteklem tednu ste si z zmago v Celju priborili mesto v finalu Pokalu Slovenije, kjer bomo lahko ponovno spremljali večni derbi v dvorani Podmežakla. Kako bodo v teh dneh potekale priprave na tekmo?
“Priprave bodo potekale kot na vsako drugo tekmo. Pripravili se bomo maksimalno saj vemo, da prihaja ekipa, ki igra stopničko višje. Pričakujemo težko tekmo, a verjamem v nas in celotno ekipo. Kakorkoli pa bo naslov znan po zgolj eni tekmi, zato bomo na ledu dali vse od sebe, da se lovorika vrne na Jesenice.”

Bi za konec še kaj sporočil našim navijačam?
“Navijačem bi sporočil, da vedno, ko se zberejo v lepem številu je tudi nam igrati z veliko večjim užitkom in motivacijo. Resnično si želim in upam, da bomo tudi letos stopili skupaj in čim večkrat napolnili Podmežaklo do zadnjega kotička!”

Se vidimo v sredo ob 19.00 uri, da podpremo naše železarje na poti do novo levorike!

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano