Author picture

Italijani nam kljub trudu niso bili kos

Hokejisti Sij Acroni nadaljujejo z dominantnimi nastopi v alpski ligi. Še enkrat več so dokazali, da v regionalnem tekmovanju v letošnji sezoni nimajo prave konkurence in na gostovanju s 5:2 premagali ekipi Wipptal Broncos.

Čeprav je že dolgo znano, da bo naša ekipa v alpski ligi po rednem delu zasedla prvo mesto, se fantje iz tedna v teden vseeno trudijo za vsako točko. Vsakemu nasprotniku želijo dokazati, da jim letos ni kos noben od konkurentov, prav to pa so dali v sredo vedeti tudi Italijanom.

Čeprav so se nam gostitelji v določenih minutah uspešno upirali, so Železarji večji del tekme dogajanje imeli varno pod nadzorom. V vodstvo jih je v osmi minuti popeljal Andrei Galushkin, ki je znova pokazal dober občutek za doseganje zadetkov. Deset minut pozneje pa je svojega prvega v alpski ligi zabeležil Anže Prostor, ki je tudi postavil končni izid uvodne tretjine.

Tudi v drugi tretjini so bili naši fantje precej boljši od tekmeca, a se je z nekaj izjemnimi obrambami izkazal domači vratar Klemmer. Nepremagan pa je v vseh uvodnih 40 minutah igra ostal tudi vratar številka ena v alpski ligi, naš Antti Karjalainen.

Gledano skozi število doseženih zadetkov je bila najbolj zanimiva zadnja tretjina. Naše vodstvo je v 48. minuti še povišal kapetan Gašper Glavič. Vseeno pa je zaostanek s 3:0 italijansko zasedbo v zadnjih desetih minutah prebudil. V igro jo je z igralcem več v 51. minuti vrnil Jokinen. Z drugim golom za ekipo iz Vipitena pa jo je štiri minute pozneje povsem približal Mizzi.

A varovanci Gabra Glaviča se niso pustili zmesti. Tudi oni so našli odgovor in sicer manj kot dve minuti pred koncem, ko je celo z igralcem manj obračun v našo korist prav tako s prvim zadetkom v alpski ligi odločil Niki Blomberg. Za piko na i ob novi sladki zmagi pa je vsega šest sekund pred iztekom igralnega časa končni izid postavil še Patrik Rajsar.

Letošnje koledarsko leto bodo Železarji zaokrožili s petkovim gostovanjem pri Cortini.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano