Author picture

Izjava javnosti – Vstop v novo sezono 2021/2022

Spoštovani navijači in zvesti podporniki Hdd SIJ Acroni Jesenice.

Za nami je zelo težka, naporna in unikatna sezona. Sezona zaprtih dvoran, pandemije, izpada prihodkov. Sezona brez vas, dragi navijači. A bila je tudi sezona trdega dela, borbe, vztrajnosti, uspehov, jeklene volje, zmag ter osvojenih lovorik.

Izredno smo hvaležni za vse prejete čestitke ob osvojenem naslovu državnih prvakov, ki smo jih prejeli iz cele Slovenije. Hvala tudi za vsa pisma podpore in lepe želje,  ki ste nam jih izkazali za naše prihodnje delovanje.

Pred nami pa je že nova sezona z novimi izzivi. V zadnjih 14 dneh, se je zgodilo veliko premikov in sprememb, ki so zamajala tla v našem klubu. Naš klub zapušča kar nekaj pomembnih členov iz pretekle sezone, ki so našli nove izzive v boljših ligah in bogatejših klubih. Kljub dejstvu, da velika večina odhaja k našemu največjemu rivalu, zaradi njihovih odhodov ne smemo biti preveč potrti, jezni in razočarani ampak razumevajoči, saj njihovi odhodi pomenijo, da je naš klub izpolnil svoje poslanstvo, ki si ga je zadal na začetku sezone – razvoj mladega hokejskega kadra.


V zadnjih dveh sezonah se je naše društvo ravnalo po zastavljeni rdeči niti – delo z mladimi igralci, katerim smo želeli omogočiti strokoven trenerski kader, kvalitetno tekmovanje, odlične pogoje za delo in njihov razvoj ter napredek. Številni odhodi in osvojeni pokali v zadnji sezoni so dokaz, da smo vsi skupaj kljub vzponom in padcem delo opravili dobro in kvalitetno. 

Klub bi si želel zadržati vse najboljše igralce, trenerje  in nadgraditi zgodbo vendar žal to v tem trenutku ni mogoče, kljub temu pa se bomo potrudil, da bomo odhode v največji mogoči meri uspešno nadomestili ter okrepili vodstvo kluba, da bomo v prihodnosti finančno močnejši.


Vse to pomeni, da nismo obupali. Vodstvo kluba se trudi, v čim krajšem možnem času zapolniti luknje, ki so se pojavile in nadomestiti mankajoči kader. V sezono vstopamo optimistično in z močno jekleno voljo. Upamo, da vam bomo že kmalu lahko razkrili prve okrepitve in spremembe v ekipi.

Ob tej priložnosti vas obveščamo, da Anže Pogačar ostaja na mestu direktorja kluba tudi v sezoni 21/22.

DJF 2470 1

Kratko izjavo na trenutno dogajanje in situacijo je podal tudi direktor kluba, Anže Pogačar:

»Po zelo uspešni lanski sezoni in številnih odhodih iz kluba, bi se bilo tudi meni sedaj najlažje posloviti od kluba, vendar pa nisem človek, ki bi se bal izzivov in bežal od odgovornosti. Lani sem občnemu zboru in predsedniku obljubil, da bom ostal na mestu direktorja kluba do konca sezone 21/22 in ker klub še vedno potrebuje mojo pomoč bom držal besedo. Tudi v novi sezoni bomo sledili naši rdeči niti in planu dela iz zadnjih dveh sezon. Ekipa bo nastopala v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije, ter mednarodni ligi AHL. V kratkem času moramo imenovati novega trenerja, začeti pogovore z igralci, sestaviti okostje ekipe, narediti plan priprav in prijateljskih tekem. Navijače prosim za potrpljenje, pokroviteljem se zahvaljujem za podporo. Vsi vpeti v delovanje HDD Jesenice bomo naredili vse, da boste tudi v prihodnosti ponosni na klub. Tako kot v preteklosti bomo tudi v prihodnosti javnost ažurno obveščali o dogajanju v našem klubu.«

Ena ekipa, eno srce.

Delite s prijatelji

Povezano