Author picture

Izjemno! Nova zmaga proti Olimpiji za finale pokala

HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) *SO

Pokal Slovenije, polfinale

Petek, 18. 9. 2020, ob 19:30

Manj kot teden dni po zmagi na poletni blejski ligi, je sledil nov večni derbi. Tokrat smo se z Ljubljančani udarili za zadnje prosto mesto v jutrišnjem finalu pokala Slovenije. Na prvi polfinalni tekmi je ekipa Bleda pripravila prvovrstno presenečenje. S 3:2 so namreč premagali Kranjski Triglav in si priigrali nastop v finalu. Kako je šlo Železarjem nocoj v Tivoliju, si lahko preberete v nadaljevanju.

Prva tretjina ni prinesla zadetkov

Jeseničani so se v polfinalni tekmi pokala prvič predstavili v belih dresih, ki jih bodo nosili na letošnjih gostujočih tekmah. Uvod je minil brez večjih priložnosti na obeh straneh. Obe ekipi sta iskali napake nasprotnikov, a jih ni bilo prav veliko. Za tem so pobudo prevzeli Jeseničani, ki pa si vse do 10. minute niso priigrali tiste res prave priložnosti za zadetek. Olimpija je vzpostavila ravnotežje in znova smo spremljali zelo izenačen hokej. 6 minut pred koncem tretjine je z modre črte lepo poskusil Crnovič, a je bil na mestu čuvaj zelenih Hölsä. 4 minute pred piskom sirene je Logar nepravilno zaustavil Sodjo, sledila je prva številčna premoč Železarjev na tekmi. Navkljub nekaj priložnostim se mreža Ljubljančanov ni zatresla, tretjina se je končala s pravičnih 0:0.

Obrambe Usa, neuspešni protinapadi Železarjev

Že nekaj sekund po začetku 2. tretjine si je Erik Svetina prislužil 2 minuti zaradi zadrževanja s palico. Po strelu z modre črte je Us z obrambo vredno vseh presežnikov poskrbel, da se rezultat ni spremenil. Po odsedeni kazni so zeleni nadaljevali z napadalnejšo igro in nekajkrat zapretili na naša vrata. Železarji so ujeli ritem, v 26. minuti je Hebar sam zadrsal pred finskega vratarja Olimpije, a ga ni uspel premagati. Protinapadi Jeseničanov so sledili, fantje so dobili navdih, a po polovici tekme še vedno ni bilo spremembe na semaforju. Stojan je bil v 31. minuti izključen zaradi spotikanja in zeleni so znova neuspešno pretili v naši obrambni tretjini. Igra je postajala iz minute v minuto bolj napeta, minuto in pol pred koncem je vse kazalo na zadetek Olimpije, a so sodniki zadetek upravičeno razveljavili. Ostalo je pri 0:0.

Mreži mirovali tudi v zadnji tretjini

Prvih nekaj minut je minilo v duhu prvih dveh tretjin. Večna tekmeca sta bila med seboj zelo izenačena, spremljali smo precej nepovezano igro na obeh straneh. Vrstili so se jalovi napadi, nihče od napadalcev ni resneje ogrozil domačih in gostujočih vrat. V 50. minuti je bil zaradi spotikanja izključen Kočar. Železarji so kar nekaj sekund trepetali, a zadetka niso prejeli. Med powerplayom zelenih se je malce tudi zaiskrilo, pri Olimpiji je bil izključen Sotlar in razmerje moči na ledu je bilo izenačeno. 2 minuti pred koncem tretjine so sodniki znova upravičeno razveljavili zadetek Olimpije, saj plošček še ni v celoti prečkal golove črte. Tako tudi po 60. odigranih minutah nismo dočakali zadetka v Tivoliju in sledili so podaljški.

Junaške obrambe Usa in gol Šturma za finale pokala

Sledil je 5 minutni podaljšek s tremi igralci na vsaki strani. Zanimiv hokej in priložnosti so bile zagotovljene. Prvo minuto so nekajkrat zapretili Ljubljančani, na drugi strani je poskusil Tomaževič, a uspeha ni bilo. Večjih priložnosti v naslednjih treh minutah ni bilo. V zadnji minuti je Us še enkrat izjemno dobro posredoval in sledili so kazenski streli. Potekala je serija 5. kazenskih strelov, edini uspešni izvajalec je bil Šturm in Jeseničani se veselijo finala!! Izjemno fantje, kapo dol!

KOMENTAR TEKME

Komentar tekme je podal junak današnje zmage Žan Us:

“Tekma je bila zelo težka, vseh 65 minut smo garali. Ekipa je pokazala res velik karakter, srce, tako kot govori tudi naš slogan. Vsi smo se borili, toliko blokiranih strelov še nikoli nisem videl. Res vsi dihamo za enega in zmaga je bila res zelo prigarana.”

 

Delite s prijatelji

Povezano