Izjemno, padel je tudi Rittner Buam

Rittner Buam – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Alpska hokejska liga

Sobota, 23. 1. 2021, ob 20.00

Dva dni po domači zmagi proti Cortini je bila na sporedu nova tekma AHL, že 8. za Železarje v mesecu januarju. Tokrat so se Gorenjci odpravili v Klobenstein, kjer jih je gostila ekipa Rittner Buam. Ni skrivnost, da so naši fantje v izredni formi in iz tekme v tekmo lovijo vodilni ekipi Pustertala in Olimpije, ki sta za nameček odigrali še nekaj tekem več. Na drugi strani je Rittner sezono odprl dokaj rezervirano. Trenutno so na 10. mestu, a razlike so majhne in z nekaj dobrimi predstavami jim lahko uspe priti precej višje.

Uvodna tretjina z malo priložnostmi

Prvih 10 minut smo spremljali trd dvoboj na obeh straneh. Obe ekipi sta bili izredno disciplinirani in odgovorni v obrambi. Treibenreif in na drugi strani Us praktično nista imela resnejšega dela. Prvo izključitev smo videli v 12. minuti, ko so sodniki odločili, da je Širovnik na nepravilen način oviral enega izmed domačih hokejistov. Južni Tirolci so si v dveh minutah priigrali bore malo priložnosti in ostalo je pri začetnem rezultatu. Izenačena igra z malo priložnostmi se je nadaljevala vse do konca tretjine. Še najlepšo je dobri 2 minuti pred iztekom tretjine zapravil Hebar. Ničla na obeh straneh je bila pred nadaljevanjem kar pravična.

Po dveh tretjinah igre v minimalnem vodstvu

Enakovredna igra se je prezrcalila tudi v uvod 2. tretjine. Domači so sicer imeli nekaj malega več priložnosti, a so bili vsi streli premlačni, da bi ogrozili Žana Usa. V naslednjih minutah sta v valih napadali enkrat ena, drugič druga ekipa. Na polovici srečanja smo vendarle dočakali zadetek. Domači vratar Treibenreif ni bil dovolj odločen pri pokrivanju ploščka. To je na fantastičen način izkoristil kapetan Hebar, ki je Železarje popeljal v vodstvo. Le malce kasneje smo dočakali še prvi power play na tekmi. Navkljub nekaj priložnostim, se mreža domačih ni zatresla. V času številčne premoči nam je za trenutek celo zastal dih, saj so se domači sami znašli pred Usom, a jim super priložnosti ni uspelo pretvoriti v zadetek. Obrambi domačih je začela popuščati koncentracija. Do konca tretjine smo tako videli še nekaj zrelih priložnosti Jeseničanov. Eno od teh je v 39. minuti izkoristil Žan Jezovšek, ki je s precizno odmerjenim strelom še drugič na tekmi premagal Treibenreifa. Na žalost je domačim zgolj 3 sekunde pred koncem tretjine uspelo znižati rezultat. Lepo akcijo je zaključil Quinz in znova se nam je obetal razburljivi zaključek srečanja.

Zmagam Železarjev ni videti konca

Uvod v zdanjo tretjino ni prinesel ničesar novega. Igra na nož, brez nepotrebnih izključitev, se je nadaljevala. V 45. minuti smo videli nekaj lepih priložnosti naših fantov, ki pa niso prinesle spremembe na semaforju. Domačim je v 53. minuti uspelo izpeljati lepo akcijo. Po podaji Lutza je nemočnega Usa s strelom iz prve premagal Kostner. Izenačenje v Klobensteinu je trajalo zgolj dobro minuto. S strelom z razdalje se je izkazal Aljoša Crnovič, ki je poskrbel za izjemno pomembno prednost pred samim zaključkom srečanja. Za nameček je bil na začetku 57. minute pri domačih izključen Gabri. Našim fantom sicer ni uspelo zadeti, a domačim sta za izenačenje ostali le še slabi 2 minuti. Pričakovano je sledil time-out, ki ga je zahteval domači trener Heiskanen. Domači so pritiskali vse do konca, a je naša obramba, na čelu z Usom zdržala. Na koncu je zmagala ekipa, ki je bila skozi vseh 60 minut bolj disciplinirana. Našim fantom lahko samo čestitamo za 7. zaporedno zmago v AHL.

Komentar po tekmi je podal eden izmed junakov, Žan Us:

Danes smo vedeli, da bo pred nami ena zelo težka tekma. Gostovanje je bilo dolgo. Rittner je zelo kvalitetna ekipa, imajo zelo kvalitetne igralce. Mi smo se dobro pripravili, pogledali posnetke. Bila je izredno izenačena tekma, borba je bila do čisto zadnjih minut, v katerih smo mi znova pokazali karakter in dokazali, da če se držimo navodil in igramo, kot smo dogovrjeni, sledijo dobre stvari. Bili smo požrtvovalni, blokirali smo veliko strelov in na koncu se zasluženo veselimo novih treh točk.”

Delite s prijatelji

Povezano