Author picture

Jeseničane v torek čaka derbi z večnimi rivali z Ljubljane

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic se bodo v torek prvič v letošnji sezoni v sklopu državnega prvenstva pomerili z moštvom HK SŽ Olimpija.

Ekipi se med seboj poznata do potankosti, saj gojita več desetletij trajajoče rivalstvo. Medsebojni dvoboji Jesenic in Olimpije v državnem prvenstvu so pogost pojav, z izjemo redkih sezon, pa se večna tekmeca vsako leto za naslov pomerita tudi v finalu domačega hokejskega tekmovanja.

V lanskem finalu so bili s 3-2 v zmagah boljši Železarji. Ti so po osvojeni poletni ligi in pokalni lovoriki v lanski sezoni v finalu še enkrat več šokirali favorizirane tekmece in kar trikrat zmagali na gostujočem ledu ter tako osvojili že 36. naslov državnih prvakov oziroma trinajsto zvezdico v samostojni Sloveniji.

Tudi letos varovanci Nika Zupančiča odkrito napadajo ponovitev lanskega naslova. To v alpski ligi kažejo iz kroga v krog in imajo v omenjenem tekmovanju kar devet zaporednih zmag. Pokalna lovorika je sicer na začetku sezone pripadla Ljubljančanom, ki v letošnji sezoni nastopajo v močnejšem tekmovanju, klubu pa se je prav tako pridružilo kar nekaj hokejistov, ki so še lani nosili jeseniški dres.

DJF 4408

Vseeno so Jeseničani znani po svoji gorenjski trmi, ki še bolj očitno na plano pride prav na obračunih proti večnim rivalom. Že v lanski sezoni so hokejisti Olimpije veljali za velike favorite, a so kljub temu tudi na vseh skupnih obračunih v sezoni večkrat zmagali Železarji.

Jesenice so tiste, ki v letošnjem državnem prvenstvu še niso izgubile in tiste, ki branijo naslov iz lanske sezone. Zato se bodo v Podmežakli pred svojimi navijači domači hokejisti potrudili, da znova dokažejo, zakaj so aktualni prvaki.

To je v izjavi pred tekmo potrdil tudi kapetan moštva Gašper Glavič: “Derbi je vedno čar hokeja. Ne glede na to, v kateri ligi igra Olimpija, gremo na zmago. Vsekakor bo tekma težka in napeta. Potrebno se bo boriti za vsak konček ledu in kdor bo naredil na koncu manj napak, bo verjetno zmagovalec.”

Dragi navijači! Zdaj je čas, da ponovno obudimo dvorano podmežakla in naše borce podpremo na poti do nove zmage proti večnim rivalom! Na pozabite ogreti glasilk in pripraviti navijaških artiklov.

Hkrati pa vas prosimo, da:
– Se na tekmo odpravite pravočasno
– Spoštujete ukrepe za zajezitev koronavirusa
– Vstop je možen le z izpolnjenimi PCT pogoji
– Jeseniške navijače prosimo, da se na tekmo odpravijo peš zaradi omejenega števila parkirnih mest
– Pravočasno si zagotovite svojo vstopnico (že v prodaji na vseh servisih Petrol in 1 uro pred pričetkom tekme na blagajni dvorane)
– Pravočasno zamenjajte svoje vavčerje za sezonske vstopnice, saj vstop z vavčerjem na tekmo ne bo mogoč
– Tribune dvorane in okolica bo pod videonadzorom, ki je pod vodstvom policije

Se vidimo v torek ob 19.00 uri v polni dvorani Podmežakla!

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano