Author picture

Jeseničani do prve lovorike v sezoni!

HKMK Bled – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:7 (0:5, 0:2, 1:0)

Pokal Slovenije, finale

Sobota, 19. 9. 2020, ob 19:30

Vćerajšnji večni derbi so mnogi poimenovali “finale pred finalom”. A vsaka tekma je zgodba zase in vsako tekmo je potrebno odigrati s 100 % vnemo, če si želiš končnega uspeha. Jeseničani so se s to miselnostjo podali v nocojšnji finale pokala Slovenije, ki so ga na presenečenje mnogih odigrali proti ekipi HKMK Bled. Blejčani so v četrtfinalu in polfinalu prikazali odlični predstavi. Najprej so gladko, s 5:0 odpravili ekipo Celja, včeraj pa so v dramatični tekmi s 3:2 premagali Triglav. Junakinja tekme je bila odlična vratarka Pia Dukarič. Jeseničani so nocoj lovili drugo pokalno lovoriko. Prvo, v 5-letni zgodovini tekmovanja, so osvojili v sezoni 2017/18.

Jeseničani postavili stvari na svoje mesto že v prvi tretjini

V drugi minuti srečanja so bili Železarji prvič izključeni. Blejčani si niso priigrali priložnosti in Jeseničani so se rutinirano obranili. V 6. minuti smo povedlli. Z neposredne bližine je lepo zadel Djumič. Minuto kasneje so Železarji povečali prednost. Odbit plošček je v prazno mrežo pospravil Šturm. V 8. minuti je v blejski mreži počilo že tretjič. Z leve je krasno prodrl Jezovšek in snel pajčevino z Dukaričinega gola. Napadi Jesenic so se stopnjevali, med drugim smo videli tudi razveljavljeni zadetek zaradi domnevne visoke palice. V 13. minuti smo zadeli še četrtič, uspešen je bil Hebar. Do konca tretjine smo bili uspešni še enkrat. Zadel je Šturm.

Železarji ušli na +7

V 2. tretjini je prišlo do menjave v vratih Bleda. Pio Dukarič je zamenjal Mark Justin. Blejčani so imeli v začetku tretjine številčno premoč, nekajkrat so neverno poskusili, a zadetka niso dosegli. V 25. munuti je sledila akcija treh proti enim, ki jo je s svojim drugim zadetkom na tekmi kronal Jezovšek. Na polovici tekme je prišlo do spremembe tudi  v vratih Jesenic. Žan Us je dobil zaaslužen počitek, v vrata je stopil Urban Avsenik. Ekipa Bleda si je v nadaljevanju priigrala nekaj manjših priložnosti ob vnovični igri z igralcem več, a je bil Avsenik vselej na mestu. 3 minute pred koncem tretjine smo imeli številčno premoč in na ledeni ploskvi dvorane Tivoli je padel še 7. zadetek v mreži Bleda. Zadel je Hebar. To je bil tudi zadnji zadetek po 40. minutah igre.

Gol blejčanov za končnih 1:7

Prvih nekaj minut zadnje tretjine je potekalo po pričakovanjih. Jeseničani so napadali in streljali, a se je s posredovanji večkrat izkazal Justin. V 47. minuti sta bila hkrati izključena Šturm in Crnovič, blejčani so imeli kar 2 minuti prednost petih igralcev proti trem. Z nekaj krasnimi posredovanji se je izkazal Avsenik in Blejčanom ni uspelo zadeti. V 51. minuti je Bled ponovno igral z igralcem več in tokrat so bili vendarle uspešni, zadel je Podrekar. Železarji so v zadnjih minutah nekajkrat oplazili okvir vrat, rezultat pa se ni več spremenil. Železarji so teko osvojili prvo svojo letošnjo lovoriko – pokal Slovenije!

Kratek komentar po osvojenem naslovu je podal strelec dveh zadetkov na današnji tekmi, Žan Jezovšek:

“Zelo sem vesel, da nam je z ekipo uspelo osvojiti pokal! Vedeli smo, da bo polfinalna tekma z Olimpijo zelo težka, ampak mi smo igrali točno tako kot smo se dogovorili in uničili Olimpijo v vseh pogledih. Finale je bila res velika nagrada, danes smo rutinirano premagali Bled in to je za vse nas ena krasna popotnica za naprej, že čez nekaj dni se začne liga AHL. Mislim, da tudi tam lahko ciljamo zelo visoko, saj imamo ekipo z velikim karakterjem, delamo eden za drugega in to nas bo pripeljalo zelo daleč!”

Fantje se s pokalom v rokah vračajo na Jesenice

Trije dnevi, ki so jih fantje preživljali v ledeni dvorani Tivoli so prinesli tri zmage za prvo lovoriko sezone. Četrtfinalno in finalno tekmo smo gladko dobili, najslajša je bila zagotovo zmaga na včerajšnjem polfinalnem derbiju. Junakov v vrstah Jesenic bi lahko našli ogromno, a za končnim uspehom vedno stoji cela ekipa, ki je še enkrat več pokazala, kaj pomeni slogan “Ena ekipa, eno srce!”. Veseli tudi dejstvo, da smo v 185. minutah prejeli le en sam, samcat zadetek! Izjemno formo je pokazal Us, ki je v tem trenutku nedvnomno eden najboljših slovenskih vratarjev, piko na i pa je z dobrimi predstavami dodal tudi Urban Avsenik. Fantje si najprej zaslužijo nekaj dni zasluženega oddiha, za tem pa odhajajo na gostujočo pripravljalno tekmo v Bruneck. Naslednjo soboto bomo prav proti Pustertalu doma odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom sezone v ligi AHL, ki ga vsi že nestrpno pričakujemo.

Veličasten sprejem navijačev pred dvorano Podmežakla

Najzvestejši navijači so zmagovalcem pokala pripravili veličasten sprejem. Fante so pričakali z ognjemetom in rdečo dimno kuliso. Navijaške pesmi so skupaj s hokejisti prepevali še dolgo v noč … 

Delite s prijatelji

Povezano