Jeseničani doma gladko premagali Salzburg Juniors

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zmagali še na drugi domači tekmi alpske lige. V četrtek zvečer so bili s 5:0 boljši od moštva Salzburg Juniors.

Po spodrsljaju na Tirolskem so se Železarji hitro vrnili na zmagovalna pota. Po zanesljivi zmagi nad Cortino so bili še uspešnejši proti mladi zasedbi Salzburga. Svojo mrežo so znova ohranili nedotaknjeno in še enkrat več dokazali, da so vladarji Podmežakle.

Obe ekipi v prvi tretjini z igro sicer nista navdušili. Tako Avstrijci kot Gorenjci so si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a sta bila vselej na mestu čuvaja mrež. Jeseničani so vseeno v zadnjih minutah uvodnega dela tekme pokazali zametke boljše igre.

In res so v drugo tretjino vstopili odločneje. Gol za vodstvo pa dosegli v 24. minuti, ko je z igralcem več zadel Rudolfs Polcs. Slednji je prvi zadel že na edini dosedanji gostujoči tekmi Železarjev v alpski ligi, tudi tokrat pa so mu soigralci hitro in pridno sledili pri doseganju zadetkov. Prvi od njih je v polno meril Žan Jezovšek, ki počasi, a vztrajno dokazuje, da bo znova pomemben del jeseniške zasedbe.

Ta je v zadnjo tretjino tako prenesla dva gola prednosti, a nivo igre še dvignila. Svoj drugi gol je v 45. minuti dosegel Žan Jezovšek. Že dve minuti pozneje je udarni jeseniški napad izvedel lepo akcijo, ki jo je za četrti gol v gostujoči mreži zaključil Eric Pance. Salzburg je v svoji igri očitno popustil, kar so varovanci Gabra Glaviča izkoristili še v 52. minuti, ko je končni rezultat postavil Luka Ulamec.

Poleg Jezovška, ki se je izkazal s tremi točkami, je odlično predstavo znova pokazal tudi vratar Železarjev Antti Karjalainen. Ta je ubranil vseh 32 strelov proti njegovim vratom in slednja zaklenil še na tretji tekmi od zadnjih štirih.

Vse boljšo igro v obrambi in napadu bodo jeseniški hokejisti poskušali pokazati tudi na naslednji tekmi alpske lige. Že v soboto bodo podprvaki tekmovanja gostovali pri italijanskemu Meranu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano