Jeseničani na prvi polfinalni tekmi do zaostanka treh golov

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva morali priznati premoč večnim rivalom iz Ljubljane. Olimpija je bila v dvorani Podmežakla od Železarjev boljša s 3-0.

Polfinalna serija domačega prvenstva, ki velja za finale pred finalom, se ni začela po željah jeseniških hokejistov. Ti pred domačimi navijači niso uspeli še drugič v letošnji sezoni presenetiti Olimpije, ki si je pred drugo polfinalno tekmo priigrala lepo prednost. Vseeno pa Gorenjci še niso vrgli puške v koruzo.

Težave za aktualne prvake so se začele v 13. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal Rok Kapel, ki je premagal švedskega vratarja Oscarja Froberga. Kljub temu, da so Ljubljančani veljali za favorite obračuna, so tudi Jeseničani večkrat pokazali zobe. V prvi tretjini je bil v eni od nevarnejših akcij varovancev Nika Zupančiča Nejc Brus, ki je zatresel okvir vrat.

Do konca druge tretjine se rezultat kljub številnim poskusom na obeh straneh ni spremenil. Železarji so proti vratom Holse sicer sprožili dvajset strelov in si ustvarili kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a je Finec na žalost svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Železarji prav tako niso uspeli izkoristiti kar dvanajstih minut igre z igralcem več. To je na drugi strani v 48. minuti kaznoval nekdanji Železar Tadej Čimžar. Zaostanek Jesenic pred povratno polfinalno tekmo pa je v 57. minuti še povišal Miha Zajc.

Kljub zaostanku treh golov bodo Železarji na drugi polfinalni tekmi poizkušali dokazati, da serija še ni odločena. Ta bo na sporedu 8. februarja v Tivoliju, jeseniški hokejisti pa bodo za uvrstitev v finale na njej morali dokazati, zakaj so aktualni državni prvaki.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano