Jeseničani na uvodnem gostovanju alpske lige do prve zmage sezone

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na prvi gostujoči tekmi nove sezone alpske lige prišli do novih točk. V četrtek zvečer so s 4-0 premagali ekipo Steel Wings iz Linza.

Po le eni osvojeni točki proti Meranu so jeseniški hokejisti na drugi tekmi alpske lige vknjižili vse tri točke. Proti avstrijskemu nasprotniku so tekmo dobro odprli, bili podjetnejši v igri in več streljali. Znova pa so imeli nekaj težav z učinkovitostjo, saj jim domačega vratarja Luco Eggerja v prvih dvajsetih minutah ni uspelo premagati.

Do zasluženega vodstva proti moštvu, ki je kot edino v rednem delu lanske sezone Železarje uspelo premagati na domačem ledu, so Jeseničani prišli v 31. minuti. Strelec uvodnega gola tekme je bil Patrik Rajsar, podajo pa sta vknjižila Glavič in Kočar.

Podobno kot na tekmi državnega prvenstva proti jeseniški Hidrii so svojo premoč varovanci Nika Zupančiča dokazali v zadnji tretjini. Že po 23 sekundah zadnjega dela igre je za podvojitev vodstva poskrbel prvi napad. Svoj krstni gol v alpski ligi je dosegel Jesperi Viikila, podajalca pa sta bila Pance in Elo. Slednji je bil vpleten tudi v tretji jeseniški gol na četrtkovem obračunu, ko je skupaj z Jenkom v 47. minuti vknjižil še eno podajo za gol odlično razpoloženega Erica Panceta. Podaj Finca pa še ni bilo konec. Še svojo tretjo na srečanju, Pance pa drugo, je zabeležil 69 sekund pred koncem obračuna, ko je končni rezultat 4-0 v korist Železarjev postavil Nejc Stojan.

Jeseničani so tako zasluženo prišli do prve zmage sezone v alpski ligi, kar jim bo v nadaljevanju zagotovo dalo še dodaten zagon v lovu na najvišja mesta v tekmovanju. Prav tako pa so lahko po tekmi Železarji zadovoljni, da niso prejeli zadetka in je tako Šved Oscar Froberg kljub 33 strelom na svoja vrata mrežo ohranil nedotaknjeno.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano