Author picture

Jeseničani novo sezono alpske lige začeli z zmago brez prejetega gola

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v novo izvedbo alpske lige vstopili s prepričljivo zmago. V soboto zvečer so v dvorani Podmežakla s 4:0 premagali Cortino.

Železarji so že na prvi tekmi alpske lige dokazali, zakaj sodijo med glavne favorite za naslov prvaka. Po uspešnem pripravljalnem obdobju in šestih zaporednih zmagah na prijateljskih tekmah so varovanci Gabra Glaviča odlično formo prenesli tudi v regionalno tekmovanje.

Potem ko so lani jeseniški hokejisti na prvi tekmi alpske lige doživeli domači poraz, scenarija niso želeli ponoviti še letos. V obračun s Cortino so vstopili izjemno odločno in bili boljši tekmec že v uvodnih minutah. Proti vratarju De Filippu so v prvih dvajsetih minutah sprožili prav toliko strelov. Premoč gostiteljev pa je pred domačimi navijači v Podmežakli dobro minuto pred koncem uvodne tretjine z izjemnim slalomom skozi obrambo Italijanov kronal Eric Pance.

Gorenjci s pritiskom niso popuščali niti v nadaljevanju tekme. Nadaljevali so z dominanco in prednost že v 24. minuti podvojili. Po strelu Ščapa je odbit plošček v gol pospravil slavljenec Jaša Jenko. Tudi vodstvo za dva zadetka še ni zadovoljilo apetitov Železarjev. Ti so še naprej napadali in našli novo luknjo v obrambi italijanske zasedbe. Po lepi podaji Logarja se je sam pred nasprotnikovimi vrati znašel Tjaš Lesničar, ki je lepo zaključil za svoj prvi zadetek v alpski ligi.

V zadnji tretjini so podprvaki alpske lige brez večjih težav nadzirali potek tekme. Še naprej so bili kakovostnejši tekmec. Dobro delo obrambe pa je nagradil še vratar Antti Karjalainen, ki je že na svojem debiju v alpski ligi ubranil vseh 32 strelov proti vratom in uspel svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

Na drugi strani je dobro razpoložen napad Železarjev z zadetkom za končnih 4:0 tudi v zadnjem delu igre potrdil prepričljivo zmago. Igro z igralcem več je slabih pet minut pred koncem za svoj drugi gol večera potrdil najboljši strelec ekipe v lanski sezoni Eric Pance.

Naslednja tekma Železarje v alpski ligi čaka čez teden dni, ko bodo Jeseničani gostovali pri novicih v ligi, hokejistih Unterland Cavaliers.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano