Jeseničani po gladki zmagi le še eno oddaljeni od finala alpske lige

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na tretji tekmi polfinala alpske lige prišli do še druge zmage. V četrtek zvečer so s kar 6-0 premagali Rittner Baum.

Železarji so po gostujočem porazu v Italiji na domačem ledu dokazali, da so boljša ekipa. Tokrat se niso prepustili grobi igri gostov, ki so bili v Podmežakli brez moči. Čez celotno tekmo niso uspeli ukaniti znova izvrstnega Oscarja Fröberga v domačih vratih. Izvrsten pa je bil tudi napad Jesenic, ki je tekmecu natresel kar šest golov.

Obračun je z metom prvega ploščka sicer odprl Drago Mlinarec. Nekdanji kapetan jeseniškega hokejskega moštva, ki je pred 30 leti osvojilo prvi naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

skupinska 30 let
Iz leve proti desni (od zadaj – naprej): Omerzel Boštjan, Sodja Aleš, Smolej Simon, Jug Tom, Pretnar Sašo, Kalan Aleš, Bešlagić Elvis, Razinger Mohor, Fele Jože, Jeršin Branko, Češnjak Jože, Varl Dejan, Kunčič Boris, Crnović Enes, Varjanov Nikolaj, Borisov Sergej, Kopitar Matjaž, Magazin Bojan, Stojaković Nebojša, Smolej Marko, Šuvak Zvone, Povečerovski Sergej, Krikunov Vladimir, Tičar Klemen, Cund Zdenko, Pretnar Cveto, Mlinarec Drago, Razinger Andrej, Pajić Murajica, Varnavski Sergej

Železarji so v četrtek deklasirali tekmeca v vseh pogledih in ritem igre nadzorovali od začetka do konca obračuna. Vodstvo je v osmi minuti gostiteljem priigral Eetu Elo, ki je tudi postavil kočni rezultat prve tretjine.

V drugem delu tekme sta se ogrela drugi in tretji jeseniški napad. Že v 23. minuti je z natančnim strelom v polno streljal Luka Ulamec. Velik korak k zmagi je v 33. minuti dodal tudi najboljši igralec tekme Jaša Jenko. Ob vse bolj agresivni in na trenutke znova nevarni igri se Gorenjci tokrat niso dali zmesti. Zmago so že pred koncem druge tretjine potrdili v 38. minuti, ko je zmedo pred gostujočim vratarjem Treibenreifom izkorstil Žiga Urukalo.

Kljub visokemu vodstvu tudi v zadnjem delu igre varovanci Nika Zupančiča niso popuščali. Ob visokem zaostanku so Italijanom vse bolj popuščali živci, a so se jim Jeseničani vselej znali postaviti po robu. Železarji so se želeli še dodatno maščevati za torkov poraz, zato je vodstvo v 58. minuti na 5-0 z drugim golom večera povišal Eetu Elo. Vsega 40 sekund pozneje pa je piko na i ob gromozanski zmagi Jesenic z zadetkom za končni rezultat postavil Miha Logar.

Z izjemno predstavo tako v napadu kot tudi v obrambi, kjer tekmecu niso pustili ustvariti nevarnejših priložnosti, so Železarji nagradili tudi številne navijače, ki so edine slovenske predstavnike podprli v lovu na drugo polfinalno zmago regionalnega tekmovanja. Do krstnega nastopa v velikem finalu tako Jeseničanom manjka le še ena zmaga, ki si jo lahko priigrajo že v soboto v gostujoči dvorani.

Na današnji tekmi, pa ste navijači lahko sodelovali tudi v srečelovu. Žreb nagrad bo izveden na zadnji domači tekmi, zato svoje srečke skrbno popravite, saj je prav vaša srečka lahko dobitna! Žreb srečk bomo objavili na naši spletni strani in pa družbenih omrežjih. Srečno!

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano