Author picture

Jeseničani po kazenskih strelih do nove domače zmage

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v dvorani Podmežakla prišli do novega uspeha. Na sobotnem obračunu z ekipo Salzburg Juniors so po kazenskih strelih zmagali z rezultatom 4-3.

Jeseničani nadaljujejo z izjemnimi predstavami na domačem ledu. V Podmežakli so izgubili le na uvodni tekmi proti italijanskemu Merano, odtlej pa premagali prav vsakega nasprotnika. Zadnji med njimi je avstrijsko moštvo Salzburg Juniors.

Železarji so že v prvih minutah obračuna dokazali, zakaj se nahajajo na vodilnem mestu alpske lige. Že v peti minuti je domačine v vodstvo popeljal najboljši strelec tekmovanja Eric Pance. Ob igri z igralcem več je tako hitro svojo kakovost dokazal udarni jeseniški napad, saj sta za 1-0 podala Viikila in Elo.

Finski dvojec, ki vse od prihoda na Jesenice igra zelo dobro, pa je znova udaril že tri minute pozneje, ko se je po novi podaji rojaka v vlogi strelca za vodstvo domačih 2-0 znašel Jesperi Viikila. Ko se je že zdelo, da bodo Železarji brez težav prišli do že 12. zmage sezone na 14. tekmi, pa so tudi Avstrijci uspeli premagati Oscarja Froberga, ki je bil znova zadolžen za branjenje jeseniških vrat. Prvi gol Rdečih bikov je v 11. minuti dosegel Lucas Thaler.

A tudi prejeti zadetek Železarjev ni zmedel. Nadaljevali so s prevlado na ledeni ploskvi in že pred koncem razburljive prve tretjine znova povedli za dva gola. Uspešen je bil Sašo Rajsar, ki sta mu v 15. minuti asistirala Svetina in Planko.

Tudi v drugi tretjini so navijači videli dva zadetka. Na žalost pa sta oba končala v vratih slovenskih prvakov. Zaostanek Avstrijcev je najprej v 25. minuti znižal Daniel Assavolyuk, v 31. pa je za še bolj razburljivo končnico z golom za izenačenje poskrbel Oskar Maier.

V nadaljevanju tekme sta oba vratarja ostala nepremagana. Jeseničani so bili sicer nevarnejši nasprotnik in do konca obračuna zbrali kar 41 strelov, a v rednem delu Bugla v salzburških vratih niso uspeli pretentati. Po rezultatu 3-3 so bili tako na sporedu podaljški. Ker tudi v igri treh proti trem moštvi nista dosegli odločilnega gola, pa se je srečanje odločilo z izvajanjem kazenskih strelov.

Odlični Froberg se v neposrednih dvobojih z nasprotniki ni dal premagati, z edinim golom pa je tekmo v korist Jeseničanov odločil Ettu Elo. Ob zmagi so Gorenjce podprli tudi prav posebni navijači z Jekleno voljo. Na današnji tekmi so naše železarje v živo namreč podpirali tudi navijači skupine SIJ. 

Železarji tako nadaljujejo svoj zmagovalni niz, z novimi točkami pa so tudi uspešno ubranili prvo mesto na lestvici alpske lige. V tekmovanju bodo naslednjo tekmo odigrali v petek v gosteh proti Feldkirchu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano