Author picture

Jeseničani po odmoru v alpski ligi po sanjski drugi tretjini do nove gladke zmage

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenic so v torek zvečer po reprezentančnem odmoru nadaljevali z nastopi v alpski ligi. Na gostovanju pri Rittnu so prišli do zanesljive zmage z 8-2.

Strelsko razpoloženi Železarji so reprezentančni odmor, med katerim so za slovensko izbrano vrsto zaigrali tudi Svetina, Urukalo, Stojan in Crnovič, očitno izjemno izkoristili. Po njem so se na ledene ploskve namreč vrnili z izjemno rutinirano zmago proti nekdanjim prvakom tekmovanja.

Železarji so svoj pohod proti novi zmagi začeli že v tretji minuti, ko je celo ob igralcu manj na ledu gostitelje presenetil Ettu Elo. Vseeno so tudi tokrat slovenski prvaki obračun začeli nekoliko zaspano. V prvi tretjini so zapravili nekaj lepih priložnosti, kar so Italijani tudi kaznovali. Oscarja Froberga je namreč v 17. minuti premagal Lutz.

V drugi tretjini so Železarji pošteno popravili svojo učinkovitost pred vratarjem Smithom in Rittnu v enajstih minutah nasuli kar šest zadetkov. Točo golov je v 27. minuti sprožil Sašo Rajsar, vodstvo Jesenic pa v 30. podvojil Eric Pance. V 35. minuti je rezultat povišal Luka Ulamec, že 28 sekund zatem pa zadel še kapetan Gašper Glavič.

A to še ni bilo vse. Manj kot minuto in pol pozneje je svoj drugi gol tekme dosegel najboljši strelec alpske lige Eric Pance. Z neverjetnim navalom zadetkov so Jeseničani pri vodstvu s 6-1 domače prisili celo v menjavo vratarja. A tudi to ni pomagalo, saj je igralca več na ledu na začetku 38. minute znova izkoristil Gašper Glavič.

V zadnjo tretjino so varovanci Nika Zupančiča tako vstopili z zajetno prednostjo šestih golov. Vseeno pa jim je uspelo zadeti tudi v tretjem delu igre. Drugi gol na tekmi je zatresel tudi Sašo Rajsar. Omembe vredna sta zagotovo tudi izkupička asistenc Erika Svetine, ki je podal kar za polovico golov Železarjev in Ettuja Ella, ki je zbral tri podaje.

Po tekmi Gašper Glavič: “Prva tretjina je bila zelo izenačena. Lahko bi se obrnila v katerokoli smer, saj smo imeli oboji nekaj lepih priložnosti. V drugi tretjini smo s svojim trdim delom izkoristili njihove napake. Imeli smo tudi nekaj sreče in tako prišli do prednosti šestih zadetkov po dveh tretjinah. V zadnjem delu smo želeli tekmo mirno pripeljati do konca in smo tudi jo ter odnesli domov tri točke.”

Italijani so v zaključku tekme sicer prek Kostnerja sicer dosegli še drugi gol, a so Jeseničani vseeno znova dokazali, da v alpski ligi letos mislijo še kako resno. Na vrhu imajo pred Asiagom zdaj po 17 tekmah kar pet točk prednosti. Ob učinkovitosti, ki so jo slovenski prvaki pokazali v torek, pa ni nobene bojazni, da te prednosti ne bi uspeli zadržati vse do konca sezone.

Naslednja preizkušnja v alpski ligi Železarje sicer čaka že v četrtek, ko bodo v domači Podmežakli gostili Zell am See.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano