Author picture

Jeseničani po podaljšku strli odpor Kitzbuhla

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v alpski ligi prišli do nove zmage. V soboto zvečer so bili v dvorani Podmežakla po podaljšku s 3-2 boljši od ekipe Kitzbuhla.

Kljub skromnem 14. mestu so se Avstrijci v soboto izkazali za žilavega in sila neugodnega tekmeca. Igrali so zelo agresivno in prežali na sleherno napako vodilnega moštva alpske lige.

Prvo napako v obrambi gostiteljev pa so hokejisti Kitzbuhla dočakali že v prvi minuti obračuna. Po samostojnem prodoru je že po 59 sekundah obračuna zadel Kittinger, ki je premagal Žiga Kogovška. Slednji je v Podmežakli tokrat branil vrata Jesenic po odsotnosti Froberga, ki bo po poškodbi kolena z ledenih ploskev odsoten še nekaj časa.

Vseeno so se Železarji hitro pobrali. V sedmi minuti je po natančni podaji za izenačenje zadel Sašo Rajsar. Varovanci Nika Zupančiča so bili prek celotne tekme kakovostnejši in nevarnejši nasprotnik. Kljub temu pa bili pogosto premalo natančni ob zaključkih akcij.

Prav nasprotno pa lahko v prvi tretjini rečemo za goste, ki so v 17. minuti nenadejano celo znova povedli. Strelec gola je bil Jevdokimovs. Nov rezultatski zaostanek je premoč Jesenic le še okrepil. Kljub številnim priložnostim pa so se vrata Moserja zdela zakleta.

Vse do 54. minute, ko je rezultat končno izenačil junak tekme Erik Svetina. Ta je sprva poskrbel, da se je tekma prelevila v podaljške. Na sredini le tega pa je napadalec potrdil dobro formo in dosegel še gol za zmago.

Z dvema novima osvojenima točkama so se Jeseničani še dodatno utrdili na vrhu lestvice alpske lige. V njej bodo naslednjič na delu naslednji konec tedna, ko bodo v Podmežakli gostili neugodni Lustenau. Še prej pa Železarje čakata obračuna državnega prvenstva proti Triglavu in Bledu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano