Author picture

Jeseničani po preobratu do novih treh točk

HDD SIJ Acroni Jesenice – EC KAC II 6:4 (2:2, 0:1, 4:1)

Alpska hokejska liga

Torek, 12. 1. 2021, ob 19.00

Dan po zanesljivem preboju Železarjev v polfinale državnega prvenstva, so bili naši fantje znova na delu. Tokrat so v sklopu AHL gostili ekipo EC KAC II, ki se trenutno nahaja na predzadnjem mestu ligaške razpredelnice.

Vodstvo Celovčanov ni zdržalo dolgo

Uvod ni bil po željah naših fantov. Že v 3. minuti je Unterluggauer z vrhano mero sreče premagal Usa in popeljal Celovčane v vodstvo. Za tem smo spremljali izenačen dvoboj, vse do 8. minute, ko je nalet gostov na nepravilen način zaustavil Širovnik in si prislužil malo kazen. Mladim Celovčanom je powerplay uspelo izkoristiti. Po lepi podaji Wittinga je zadel Pirmann in gostje so relativno hitro prišli do nenadejane prednosti dveh zadetkov. Ta je na srečo trajala le slabo minuto, saj je Jezovšek po lepi podaji Tomaževiča poskrbel za takojšnje znižanje na 1:2. Priložnosti na obeh straneh so se vrstile tudi v nadaljevanju. V 12. minuti so imeli prvi powerplay na tekmi še naši. Priložnosti za zadetek je bilo dovolj, a se je vselej izkazal avstrijski vratar Jakob Holzer. Vodstvo gostov kljub vsemu ni trajalo dolgo, saj je v 15. minuti Sašo Rajsar poskrbel za izenačenje. Do konca tretjine smo videli še zapravljen 2. powerplay gostov in lepe priložnosti rdečih za vodstvo, a končalo se je pri rezultatu 2:2.

KAC II pred zadnjo tretjino v prednosti

Železarji so v 2. tretjino vstopili z igralcem več, a so tudi tokrat gostje uspeli zdržati. V naslednjih minutah so naši fantje stopnjevali ritem in konstantno ogrožali vrata Holzerja, med drugim je Tomaževiču veselje preprečil okvir vrat. Nalet naših je v 28. minuti prekinila izključitev Patrika Rajsarja, ki pa je gostje niso znali kaznovati. Nova številčna premoč Celovčanov je sledila le nekaj minut kasneje. Tokrat so jo uspeli izkoristiti. Z lepim zadetkom se je izkazal Witting, ki je svoje moštvo znova presenetljivo popeljal v vodstvo. V 2. polovici tretjine je tempo malce padel. Videli smo še 5. izključitev na naši strani, rezultat pa se ni spremenil in KAC II je bil pred zadnjo tretjino v minimalni prednosti.

Preobrat in zaslužena zmaga Železarjev

Jeseničani so imeli na začetku zadnje tretjine več kot minuto in pol možnosti za zadetek ob igri petih proti trem. To je s strelom z modre hitro izkoristil Jezovšek in rezultat je bil znova poravnan. V nadaljevanju smo videli po en neizkoriščen powerplay na vsaki strani, rezultat pa se je znova spremenil v 49. minuti, ko je KAC II z zadetkom Würschla povedel še tretjič nocoj. A kot po protokolu, so naši fantje še tretjič tudi odgovorili na zaostanek. S pravo bombo je v 50. minuti Širovnik prerešetal mrežo Holzerja. Trd dvoboj v Podmežakli se je nadaljeval, iztek rednega dela pa je bil vse bližje. Celovčani so nam slabih 5 minut pred koncem ponudili super priložnost za zadetek, saj so si privoščili novo izključitev. V enem od napadov je Hebar najprej stresel okvir vrat, ploščica pa se je odbila do Svetine, ki je poskrbel za naše prvo vodstvo na tekmi. Gostom je ostalo bolj malo časa za izenačenje. V našo obrambno tretjino so nas stisnili šele v 60. minuti, ko so iz vrat potegnili tudi Holzerja. To je 24,5 sekund pred koncem izkoristil Jaka Sodja, ki je z zadetkom v prazno mrežo poskrbel za končnih 6:4. Jeseničani so si težko, a hkrati tudi zasluženo prigarali nove 3 točke.

Komentar po tekmi je podal strelec dveh zadetkov, Žan Jezovšek:

“Pred dvobojem smo vedeli, da bo tekma zelo zahtevna. Z ekipo smo se na to dobro pripravili. Dobili smo tista dva zadetka, a smo karakterno zelo močna ekipa. Vrnili smo se po treh zaostankih in zasluženo zmagali. Zelo smo veseli za nove 3 točke. V četrtek je nova tekma in gremo seveda na zmago!”

Delite s prijatelji

Povezano