Author picture

Jeseničani po zmagi v gosteh od naslova prvakov oddaljeni le še zmago!

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na tretji tekmi finala alpske lige še drugič zmagali. V četrtek zvečer so bili v Italiji s 4-1 boljši od Asiaga. V finalni seriji pa so tako povedli z 2-1 v zmagah.

Jeseničani so se z novo borbeno predstavo tako dokopali do prvega zaključnega ploščka v seriji. od svojega krstnega naslova v alpski ligi pa so oddaljeni le še eno zmago.

Za razliko od druge finalne tekme v Podmežakli se je tretja sicer znova začela precej mirno. V prvih dvajsetih minutah so bili sicer nevarnejši Italijani, ki pa kljub 14 strelom v uvodni tretjini niso uspeli premagati jeseniškega čuvaja mreže Oscarja Fröberga. Vallini je na drugi strani moral posredovati sedemkrat, najbližje uspeha pa je bil z dvema poskusoma Zibelnik.

Prav Andraž Zibelnik je bil v drugi tretjini tisti, ki je dosegel uvodni zadetek tekme. Za svoj prvi gol končnice je po premoru potreboval vsega 31 sekund in tako poskrbel, da so Železarji povedali še na tretji zaporedni finalni tekmi. Na žalost pa je Asiagu tudi tretjič zapored uvodni zaostanek uspelo izničiti. Za izenačenje so porabili zgolj dobro minuto. Tirolci so prestregli nenatančno podajo gostov pred svojimi vrati, priložnost pa je v neposredni bližini Fröberga izkoristil Stevan.

To varovancev Nika Zupančiča ni iztirilo. Vse bolj so prevzemali vajeti igre. Redno so si začeli ustvarjati lepe situacije za novo vodstvo, a plošček ni želel znova v vrata Vallinija. Zbudili so se tudi hokejisti Asiaga. Ti so samo v drugi tretjini zbrali kar 22 strelov, a je izid po 40. minutah ostal neodločen.

Tudi tretja tretjina dolgo ni postregla z zadetkom. Dogajanja se je zaostrilo v 49. minuti, ko je po grdem naletu nad Logarjem sploh sploh prvo izključitev tekme zabeležil Salinitri.

Jeseničanom igre z igralcem več ni uspelo izkoristiti, je pa Asaigo vseeno doživel velik udarec. Na sredi zadnje tretjine je namreč poškodbo staknil njihov adut v vratih Vallini. Zamenjati ga je moral precej manj izkušeni Stevan.

Ta se je pod resno preizkušnjo znašel v 55. minuti, ko se je po protinpadu Železarjev z njim iz oči v oči znašel Jaša Jenko. V stilu pravega golgeterja je bil napadalec Jesenic uspešnejši in Železarjem priigral pomembno prednost.

Italijani so v zadnjih minutah napadali na vse ali nič. V lovu na izenačenje so iz vrat potegnili celo svojega vratarja. Že par sekund pozneje pa je to potezo z golom prek celotnega igrišča kaznoval Gašper Glavič.

Kapetan moštva Jesenic vseeno še ni rekel zadnje. Asiago je kljub zaostanku dveh golov še vedno izenačenje lovil brez vratarja. Gorenjci so plošček znova hitro osvojili, točno minuto do konca pa je končni rezultat z drugim zaporednim zadetkom postavil prav Gašper Glavič.

Znova je potrebno izpostaviti tudi izjemno predstavo Oscarja Fröberga, ki je zbral neverjetnih 54 obramb in si je zaslužil naziv najboljšega posameznika tekme. S svojo odlično igro je močno pomagal Jesenicam do zaključnega ploščka za naslov prvaka. Svojega prvega v alpski ligi bi Železarji tako lahko dvignili že v soboto v Podmežakli. To bo prav tako idealna priložnost, da ljubitelji hokeja domačo halo zapolnijo do vsakega kotička!

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano