Jeseničani poravnali račune z Meranom

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v alpski ligi zabeležili novo zmago. V Italiji so po preobratu s 4-2 premagali zasedbo Merana in se nasprotniku s tem maščevali za poraz na prvi medsebojni tekmi sezone.

Novinec v alpski ligi je Železarje v dvorani Podmežakla presenetil v prvem krogu tekmovanja, ko je bil po kazenskih strelih boljši z 2-1 in tako Jesenicam zadal enega od sploh treh porazov v letošnji sezoni. Z zmago nad Meranom pa so slovenski prvaki prav tako v letošnji sezoni zdaj premagali vsakega nasprotnika v alpski ligi.

Tudi tokrat so se hokejisti domače ekipe sicer predstavili kot zelo neugodni tekmeci. V prvi tretjini so z organizirano igro uspeli uspavati vodilno moštvo tekmovanja, ki si ni uspelo ustvariti želenih priložnosti. V celotnih prvih 20 minutah so člani obeh ekip skupno zbrali le devet strelov. Razmerje je bilo 6:3 v korist Jesenic.

Železarji so bili nevarnejši tudi v nadaljevanju obračuna, a niso uspeli streti obrambe Italijanov. Merano je v celotnem obračunu proti vratom Žiga Kogovška sprožil vsega šestnajst strelov, a v 38. minuti vseeno povedel prek Stolyarova. Gostitelji obračuna so tako kljub boljši predstavi Železarjev po prvih 40. minutah igre po golu z igralcem manj vodili z 1-0.

Situacija se je za varovance Nika Zupančiča še poslabšala v 46. minuti, ko je prednost novincev v tekmovanju podvojil Gellon. Kljub temu veselje Tirolcev ni trajalo dolgo. Že vsega 16 sekund pozneje je dolgo pričakovani prvi gol Jesenic namreč dosegel David Planko. Branilec je s tem prekinil dolg niz zaporednih obramb Cloutierja in soigralcem tlakoval pot do preobrata.

Že dobro minuto pozneje so slovenski prvaki že prišli do izenačenja. Znova se je izkazal udarni jeseniški napad, akcijo pa zaključil najboljši strelec lige Eric Pance. Tekma se je dokončno prelomila v 53. minuti, ko je preobrat z golom ob igralcu manj na ledu dopolnil Patrik Rajsar.

Piko na i in zmago Železarjev s 4-2 pa je z zadetkom v prazno mrežo v zadnji minuti obračuna postavil njegov brat Sašo Rajsar, ki je o tekmi povedal: “Začeli nismo najbolje. Podarili smo jim dva powerplaya in jim dali pobudo. Po naših napakah smo se znašli v zaostanku dveh zadetkov. V zadnji tretjini smo končno zaigrali, kot znamo in tekmo obrnili v našo korist. Tekma ni bila lahka, a prišli smo po tri točke in jih tudi osvojili.”

Potrebno je izpostaviti tudi, da je na tekmi z Meranom za naše moštvo uspešno debitiral povratnik v jeseniške vrste Jure Sotlar. Napadalec se je že na prvi tekmi izkazal z dvema asistencama. Naslednjo priložnost za dokazovanja bo skupaj s soigralci imel že v četrtek, ko Jeseničane čaka novo zahtevno gostovanje pri Asiagu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano