Author picture

Jeseničani prerešetali celjsko mrežo

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic tudi po sredini tekmi v državnem prvenstvu ostajajo pri popolnem točkovnem izkupičku. Tokrat so s kar 14-0 premagali Celjane.

Železarji so v sredo po daljšem času znova nadaljevali lov na ponovitev naslova državnih prvakov. Kljub odsotnosti štirih hokejistov, ki se bodo v naslednjih dneh preizkusili v reprezentančnem dresu, so Železarji brez kakršnihkoli težav hitro dokazali razliko v kakovosti med tekmecema. 

V 6. minuti je svoj prvi gol dosegel Eetu Elo, ki pa je hattrick dopolnil že do konca prve tretjine. To so Železarji dobili z izidom 4-0. Poleg treh golov finskega napadalca, se je med strelce namreč prav tako že v 6. minuti vpisal tudi kapetan Gašper Glavič

Tudi v drugem delu igre varovanci Nika Zupančiča niso popustili in v naslednjih 20 minutah dosegli še pet zadetkov. Prvega izmed njih v 22. minuti Nejc Brus, ki je svoj strelski izkupiček podvojil v 25. minuti. Dobro minuto pozneje se je med strelce vpisal še Jesperi Viikila. Tudi on je v drugi tretjini zadel dvakrat. Rezultat 9-0 pa je še s četrtim golom postavil Eetu Elo.

Prednost in posledično zmago Železarjev sta na samem uvodu v zadnji del tekme še povišala Luka Ulamec in Luka Ščap. V 48. minut je še petič gostujočega vratarja premagal Ettu Elo. Do konca obračuna sta gole dosegla še Ahmet Jakupovič in Eric Pance. Končni izid tekme 14-0 pa je postavil Gašper Glavič

Z novo zmago Jeseničani tako nadaljujejo z izjemnimi predstavami v državnem prvenstvu. Prav tako veseli dejstvo, da je kljub odsotnosti treh pomembnih branilcev svojo mrežo uspel znova nedotaknjeno ohraniti vratar Urban Avsenik.

Železarje naslednja preizkušnja v domačem prvenstvu čaka že v četrtek, ko bodo gostovali pri Mariboru. 

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano