Jeseničani pripravljeni na celinski pokal!

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic se v sredo odpravljajo v francoski Amiens, kjer bodo začeli boje v prestižnem kontinentalnem pokalu.

Potem ko je bilo prej omenjeno mednarodno tekmovanje v lanski sezoni odpovedano, se bodo najboljša hokejska moštva iz 20 različnih držav znova udarila za končno zmago, ki v naslednji sezoni zagotavlja igranje v elitni ligi prvakov.

Celinski pokal se je sicer uradno začel 24. septembra, v letošnji sezoni pa bo potekal v štirih fazah. Pravico za igranje na prestižnem tekmovanju so si Železarji zagotovili z lansko osvojitvijo naslova državnih prvakov, ko so v finalu s 3-2 v zmagah ugnali večne rivale iz Ljubljane.

Jeseničani so na celinskem tekmovanju nazadnje nastopali v sezoni 2018/19 in takrat izpadli v prvem krogu. Tokrat so se mednarodnemu tekmovanju pridružili šele v drugem krogu. Med 22. in 24. oktobrom pa se bodo v francoskem Amiensu poleg domačih hokejistov pomerili še s starim znancem iz alpske lige, italijanskim Asiagom. Tega so v letošnji sezoni varovanci Nika Zupančiča na domačem ledu že premagali, prav tako pa so Železarji edini, ki so na lestvici alpske lige v letošnji sezoni pred moštvom, ki je njihovo pot v tem tekmovanju lani končal v polfinalu. Jesenicam bo nasproti stal tudi romunski Brasov, ki je bil avgusta na domačem ledu najboljši v svoji skupini prvega dela.

DSC 7720

Iz skupine bo od omenjene četverice v tretji krog celinskega pokala napredovala le najboljša ekipa, ki bo tekmovanje med 19. in 21. novembrom nadaljevala v poljskem Krakowu ali danskem Aalborgu. Od tam bodo najboljše štiri ekipe odpotovale na finalni turnir najboljše četverice, ki bo na sporedu v začetku naslednjega koledarskega leta.

Vsak obračun Železarjev v Franciji bo zato ključen, saj bo že en sam poraz lahko usoden za nadaljevanje evropske sezone. Vseeno nas veseli dejstvo, da se Železarji v Francijo odpravljajo v odlični formi. V alpski ligi so zmagali na desetih od zadnjih enajstih srečanj, prav tako pa še ne poznajo poraza v državnem prvenstvu, v katerem so na zadnji tekmi prepričljivo s 3-0 premagali večne tekmece iz Ljubljane. Če bodo varovanci Nika Zupančiča igrali kot znajo, ne dvomimo, da lahko tudi v celinskem pokalu dosežejo velik uspeh.

Prenos tekme med Jesenicami

hddjesenice kontinentalni napoved 1
Prvo tekmo, ki jo bodo naši fantje odigrali proti že vsem poznani ekipi Asiago, si lahko ogledate na sledečem prenosu: shorturl.at/fmvO9

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano