Jeseničani še tretjič zapored do zmage po zaostanku dveh golov

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v alpski ligi prišli do nove zmage. Še drugič v letošnji sezoni so premagali moštvo Asiaga. Tokrat so bili Železarji na gostovanju boljši s 3-2.

Z novim uspehom vodilna ekipa alpske lige tako nadaljuje svoj zmagovalni niz. Italijanskim nasprotnikom pa se je prav tako maščevala za poraz v celinskem pokalu v Franciji.

Tudi tokrat slovenski prvaki sicer obračuna niso začeli po željah. Že v tretji minuti so gostitelji namreč prišli do vodstva, ko je že prvo prednost igralca na ledu uspešno izkoristil Marchetti. Skromen uvod Jesenic je Asiago še dodatno kaznoval že v osmi minuti. Tokrat je Žiga Kogovška za podvojitev vodstva domačih premagal Salinitri.

Po tekmah z Lustenauom in Meranom so se Železarji tako še tretjič zapored znašli v zaostanku z 2-0. Še tretjič pa so varovanci Nika Zupančič pokazali tradicionalno gorenjsko trmo in rezultat obrnili v svojo korist.

Preobrat je že dobro minuto po začetku drugega dela tekme začel Sašo Rajsar, ki je na obeh gostujočih tekmah v zadnjih dneh dokazal, da dobro sodeluje z novincem v moštvu Sotlarjem. Prav slednji je namreč podal tako za prvi kot drugi zadetek Saše Rajsarja za izenačenje v 46. minuti.

Jeseničani so iz minute v minuto bolj dominirali na ledu. Svojo premoč pa so kronali v 54. minuti, ko je novo lepo akcijo uradnega napada z golom za zmago zaključil Eetu Elo. To je tako že druga zmaga Jesenic proti moštvu, ki je v lanski sezoni končano sanje o prvem naslovu Železarjev v alpski ligi.

O zmagi napadalec Jesenic Jure Sotlar: “Mislim, da smo začeli slabo. Imeli smo težke noge. Vseeno smo v drugi in tretji tretjini rezultat obrnili. Tako kot proti Meranu smo pokazali karakter in zasluženo zmagali. Vidi se, da ima ekipa zmagovalno miselnost in tako gremo tudi naprej.”

Da slovenski prvaki v letošnji sezoni veljajo za absolutne favorite tekmovanja, so tako dokazali tudi z zmago v Italiji. Na vrhu lestvice imajo pred najbližjimi zasledovalci po novi zmagi zdaj s tekmo več že deset točk prednosti. Zalogo pred tekmeci bodo imeli Jeseničani priložnost še povišati na dveh domačih obračunih pred koncem koledarskega leta. Prvi bo na sporedu že v torek, ko bodo v Podmežakli gostovali Dunajčani.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano