Jeseničani so se po dolgem premoru vrnili s kar enajstimi doseženimi zadetki

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so po skoraj tritedenskem premoru znova odigrali tekmo alpske lige. V dvorani Podmežakla so s kar 11-3 odpravili ekipo Steel Wings Linz.

Na prvi domači tekmi koledarskega leta so se slovenski državni prvaki tako Avstrijcem maščevali za edini lanski poraz v domači hali. S kar enajstimi zadetki pa še enkrat več dokazali, zakaj veljajo za glavne favorite alpske lige.

Z novimi tremi točkami so se Železarji še dodatno utrdili na že zagotovljenem prvem mestu po rednem delu sezone. Pot do že 25. zmage na 28 tekmah pa sprva sicer ni bila tako lahka. Po golu Sollingerja v 10. minuti so namreč prvi povedli gostje. Rezultat je za prvi gol v vratih Eggerja v 14. minuti poskrbel Jesperi Viikila.

Finec je bil v četrtek zvečer dobro razpoložen, kar je dokazal tudi v 28. minuti, ko je dosegel svoj drugi gol tekme. Z njim je odprl vrata Jeseničanom do nasprotnikovega gola. Že 29 sekund pozneje je za 3-1 namreč zadel Nejc Stojan, še dobro minuto zatem pa je prednost jeseniških hokejistov dodatno povišal Timotej Kočar.

Vseeno je bil v igri varovancev Nika Zupančiča viden tudi primanjkljaj tekem v zadnjih tednih, kar so Avstrijci v drugi tretjini izkoristili z dvema zaporednima goloma za zmanjšanje vodstva. V 29. minuti je zadel Fedor, pet minut pozneje pa je Žigo Kogovška premagal še Mossad.

Na srečo jeseniška obramba do konca tekme ni več popustila. Po golu Jaše Jenka, ki je postavil rezultat po 40 minutah, pa se je v zadnjem delu obračuna še bolj razigral tudi napad Železarjev. Ta je v zadnji tretjini dosegel kar šest golov. Prvi je udaril kapetan Gašper Glavič, dvakrat Eetu Elo, po enkrat pa Sašo Rajsar, Andraž Zibelnik in Gašper Seršen, ki je v zadnji sekundi tekme s svojim prvim zadetkom sezone postavil piko na i ob novi zanesljivi zmagi Jesenic.

Slovenski prvaki bodo do konca rednega dela alpske lige odigrali le še eno tekmo. Prvo mesto so si z izjemnimi predstavami Železarji že zagotovili, še enkrat več pa ga bodo na sobotnem gostovanju poizkušali potrdili proti moštvu Red Bull Salzburg Juniors.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano