Author picture

Jeseničani terenske premoči niso uspeli spremeniti v točke

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v četrtek zvečer na peti tekmi Master Rounda doživeli še tretji poraz. V dvorani Podmežakla je bila s 5-2 boljša Cortina.

Jeseniški navijači v prvi polovici obračunov drugega kroga alpske lige zaenkrat še niso našli odlične forme iz skupinskega dela, v katerem so bili v primerjavi s tekmeci dominantni. Konkurenca je v Master Roundu precej bolj kakovostna, kar se na žalost kaže tudi na rezultatih Železarjev.

Četrtkova tekma se je začela nekoliko zaspano. V prvi tretjini namreč nasprotnikovih mrež ni uspelo zatresti nobeni ekipi. Jeseničani so bili najbližje ob poskusu Logarja, ki je stresel okvir vrat, Italijani pa ob izjemni obrambi Oscarja Froberg, ki je plošček zaustavil na golovi črti.

Šved je v 28. minuti vseeno moral priznati premoč Basarabi, ki je odbiti plošček pred domačimi vrati uspel pretvoriti v vodstvo Cortine. Ta je prednost podvojila že štiri minute pozneje, ko je zadel še Johansson. Železarji so v svojem stilu vseeno hitro našli odgovor. V 34. minuti je ob igri z igralcem več proti golu streljal povratnik v jeseniško moštvo Miha Logar. Njegov strel pa je za hrbet De Filippa pospravil Jaša Jenko.

Kljub temu pa težav Železarjev ni bilo konec. Dobre tri minute pred koncem druge tretjine je za 1-3 zadel Sanna. Gol ponovnega priključka in obuditve upanja je dobro minuto zatem za Jeseničane prispeval Eric Pance.

Čeprav so bili Železarji tudi v četrtek pošteno zdesetkani, saj je tudi tokrat manjkalo kar nekaj nosilcev igre, so varovanci Nika Zupančiča v zadnjo tretjino vstopili odločno in napadalno. Ustvarili so si kar nekaj lepih priložnosti, a si izenačenja niso uspeli priigrati. Njihova neučinkovitost se je kaznovala po sumljivo dosojeni kazni Logarju, ki jo je unovčil Basaraba.

Tudi to Jeseničane ni ustavilo. Še naprej so se na vse načine trudili doseči vsaj gol priključka. V zadnjih minutah so igrali celo brez vratarja, kar pa je za končni rezultat 2-5 v zadnjih sekundah tekme izkoristil Finucci.

Jeseničani tako po polovici Master Rounda ostajajo pri sedmih točkah. Priložnost, da skromnejše predstave v zadnjem obdobju postavijo za sabo, pa imajo že v soboto, ko bodo gostovali proti alpskemu rivalu Asiagu. Na derbiju proti vodilni ekipi lige se bodo Železarji prav tako lahko Italijanom oddolžili za poraz v Podmežakli.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano