Jeseničani v državnem prvenstvu odpihnili tudi Slavijo

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so se v okviru državnega prvenstva v soboto zvečer v Zalogu pomerili s Slavijo. Vodilno moštvo tekmovanja so Železarji brez težav premagali s 5-0.

Moštvo Slavije je Jeseničane sicer pričakalo na prvem mestu državnega prvenstva z enim samim porazom na uvodnih desetih obračunih. A to aktualnih prvakov ni zmotilo pri nadaljevanju popolnega izkupička v lovu na ubranitev naslova. Jeseničani so na svoji osmi tekmi državnega prvenstva namreč še osmič osvojili vse tri točke.

Pot do nove zmage so varovanci Nika Zupančiča v Zalogu začeli ekspresno in povedli po vsega 22 sekundah obračuna, ko je že prvi nevarnejši napad tekme za goste v gol pretvoril Nejc Stojan. Domačega vratarja Dukariča je že v prvi tretjini premagal tudi Eetu Elo, ki je v deseti minuti podvojil prednost Jesenic in postavil končni rezultat prvega dela tekme.

Tudi v drugi tretjini Železarji niso izgubljali časa pri doseganju novih zadetkov. V drugi minuti nadaljevanja je z močnim strelom vratarja Slavije matiral še en branilec David Planko, ki je tako aktualnim prvakom še olajšal delo v nadaljevanju obračuna. Gorenjci vseeno niso popuščali. V 37. minuti je gol za prednost že s kar 4-0 dosegel junak zadnje tekme v alpski ligi Sašo Rajsar.

Končni rezultat je z edinim golom zadnje tretjine postavil Luka Ulamec, ki je s petim golom v gostujoči mreži tudi dokončno potrdil novo zanesljivo zmago Jesenic. Železarji so tako le še mirno pripeljali srečanje do konca, obenem pa poskrbeli, da je Urban Avsenik svojo mrežo še enkrat več ohranil nedotaknjeno.

Z novo zmago so jeseniški hokejisti zdaj s kar štirimi tekmami manj od vodilnega mesta v državnem prvenstvu oddaljeni le še štiri točke. Prvo mesto po rednem delu tekmovanja pa se iz kroga v krog zdi bolj gotovo.

Naslednja preizkušnja v državnem prvenstvu bo za Jeseničane sicer precej zahtevna. V dvorani Tivoli se bodo v torek namreč znova srečali s hokejisti Olimpije, ki jih bodo aktualni prvaki poizkušali premagati še drugič v sezoni.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano