Jeseničani v Podmežakli že do devete zaporedne zmage

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v petek zvečer v dvorani Podmežakla zabeležili novo zmago. Tokrat so bili z … boljši od Bregenzerwalda in tako vse tri točke osvojili še devetič zapored.

Tekmo so Železarji, kot smo z njihove strani v letošnji sezoni že vajeni, začeli nekoliko rezervirano. Dobro je delovala obramba, ki je v prvih dvajsetih minutah obračuna avstrijskemu nasprotniku dovolila le pet strelov na vrata Urbana Avsenika, ki je sploh prvič v letošnji sezoni alpske lige stal med vratnicami slovenskih državnih prvakov. Ti so na drugi strani sprožili precej več strelov, a si v prvi tretjini niso uspeli ustvariti želenih priložnost, s katerih bi lahko dosegli uvodni zadetek obračuna.

Tudi v drugi tretjini smo videli podobno igro, tako Avsenik kot tudi Felix Beck pa sta svoji mreži uspeli ohraniti nedotaknjeni. Tudi v nadaljevanju igre so bili Jeseničani podjetnejši in nevarnejši nasprotnik, a svoje terenske premoči niso uspeli kronati z golom, ki bi jih povedel v vodstvo.

Tega so prisotni navijači v dvorani Podmežakla dočakali v zadnjih desetih minutah tekme. V zadnjem delu igre je imel sicer izjemno priložnost za zadetek najboljši strelec alpske lige Pance, a je sam pred nasprotnikovim vratarjem stresel okvir vrat. Odločilen trenutek tekme je napočil ob zaključku 52. minute, ko je zmedo pred gostujočim golom izkoristil Erik Svetina. Ta je tako v kratkem času z zmagovitim zadetkom odločil že drugo tekmo. Tokrat sta mu podala S. Rajsar in Brus, ki sta s tem prav tako pomagala Železarjem do devete zaporedne zmage na deseti tekmi v alpski ligi.

Po tekmi junak obračuna Erik Svetina: “Za nami je zelo težka tekma. Nismo bili najboljši, a tudi na takšnih tekmah je potrebno zmagati. Vsa čast ekipi, sploh pa Urbanu Avseniku za to predstavo,” je Svetina po tekmi pohvalil tudi domačega vratarja, ki je na prvi tekmi sezone svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Niz zmag bodo Jeseničani v alpski ligi poizkušali nadaljevati tudi v četrtek, ko jih čaka gostovanje pri ekipi Zeller Eisbaren. Še prej, natančneje v torek, pa se bodo na domačem ledu na prvem derbiju v letošnjem državnem prvenstvu pomerili s hokejisti Olimpije.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano