Author picture

Jeseničani z izjemno predstavo odgovorili na 2 poraza

EHC Lustenau – HDD SIJ Acroni Jesenice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Alpska hokejska liga

Nedelja, 6. 12. 2020, ob 17.30

Železarji so se po zgolj dnevu počitka zopet odpravili na gostovanje, tokrat v Lustenau. Z njimi so se v letošnji sezoni, v drugi polovici novembra, že udarili. Takrat so naši fantje v Podmežakli zanesljivo slavili s 6:3. Naša ekipa je na zadnjih dveh tekmah utrpela dva poraza. Upali smo, da bo ravno današnji obračun prelomnica in da se bodo fantje vrnili na zmagovalna pota.

Ničla po prvi tretjini

Tekma v Lustenauu se je začela zelo živahno. Spremljali smo hiter hokej, akcije so si, ena za drugo, sledile na obeh straneh. Za tem se je tempo umiril, nobena od ekip v prvih 10. minutah ni več uspela resneje ogroziti vrat Usa in na drugi strani Morrona. V 11. minuti je bil na strani domačih izključen König, a naši powerplaya niso odigrali preveč dobro. Čeprav so uvodne minute veliko obetale, do konca tretjine nismo več videli veliko akcij. Lustenauu je v 19. minuti uspelo stresti le okvir vrat in ostalo je pri 0:0.

Gol Sodje 4,5 sekunde pred iztekom tretjine

Domači so na začetku 2. tretjine pritisnili na vrata Usa, a se je naša obramba dobro odrezala. Za tem so se Železarji prebudili tudi v napadu in z nekaj poskusi ogrozili vrata Morrona. V 27. minuti je bil izključen Winzig in naši so imeli še drugič na tekmi številčno premoč. Morrone se je moral izkazati z odlično obrambo, da je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Kanadčan v vratih Lustenaua je bil pod vedno večjim pritiskom, saj so bili Jeseničani iz minute v minuto nevarnejši. Naš nalet sta v 35. minuti presekali izključitvi Tomaževiča in Seršena in domači so imeli skoraj 2 minuti časa za zadetek ob igri petih proti trem. Železarji so bili izredno borbeni in požrtvovalni, zadržali so vse poskuse domačih. Takoj za tem so naši izpeljali akcijo treh proti enemu, a tudi tokrat se odlični Morrone ni pustil premagati. Pol minute pred koncem tretjine so bili domači izključeni še tretjič na tekmi. To je 4,5 sekunde pred piskom sirene izkoristil Sodja, ki je po strelu Tavžlja, plošček uspešno preusmeril v mrežo. Železarji so več kot zasluženo povedli, Sodja je dal le piko na i zanimivi in dinamični predstavi v 2. tretjini.

Izjemni Patrik Rajsar zrežiral zanesljivo zmago

V prvi polovici zadnje tretjine dinamika ni pojenjala. Obe ekipi sta imeli priložnosti za spremembo rezultata, a ostalo je pri 0:1. Glavna akterja sta bila znova oba vratarja, ki sta si za svoji predstavi zaslužila vse pohvale. Čas na semaforju je hitro tekel, tokrat v našo korist. Delovalo je, da naši dobro nadziajo potek tekme. Domače so dolgo časa uspešno držali stran od vrat Usa. Odlična in disciplinirana igra se je v 55. minuti poplačala s še 2. zadetkom v mreži domačih. Za veselje Železarjev je s krasnim strelom poskrbel Patrik Rajsar. Izjemno razpoloženi Patrik, je le 48 sekund kasneje izkoristil veliko napako Lustenaua. Sam je zadrsal pred Morrona in ga krasno premagal. Tako je Železarje 4 minute pred koncem pripeljal do šah-mat pozicije. Jeseničani so s krasno predstavo pokazali kam sodijo in da sta poraza na prejšnjih dveh tekmah že zgodovina.

Izjavo po zmagi je podal eden izmed nocojšnjih junakov, Žan Us:

“Vedeli smo, da bo težka tekma. Lustenau je dober nasprotnik, ima kvalitetne igralce, ampak mislim, da smo se dobro pripravili in se držali plana, ki smo se ga zmenili. Igrali smo disciplinirano. Ni nas zmedel tisti poraz v Bregenzerwaldu, saj so imeli oni takrat tudi veliko, veliko sreče, da so dosegli zadetke. Mislim, da smo danes pokazali spet tisti naš karakter, da moramo samo mleti šestdeset minut in se nam vse obrestuje in povrne. Tudi, če do petdesete minute igramo 0:0, se na koncu lahko vse obrne. Samo vztrajati moramo in mleti do konca.”

Delite s prijatelji

Povezano