Jeseničani z zmago v Cortini skočili na vrh lestvice alpske lige

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v soboto zvečer v gosteh s 3-1 premagali ekipo Cortina Harfo.

Tekma se je ekspresno začela po željah Železarjev, ki so Italijane presenetili že v uvodnih sekundah obračuna. Že v 19. sekundi tekme je namreč udaril prvi napad Jesenic, ekstremno zgodnje vodstvo gostov pa je z zadetkom po podaji Panceta in Svetine dosegel Jesperi Viikila. Svojo premoč proti sicer enim od glavnih favoritov za osvojitev alpske lige so slovenski državni prvaki potrdili v sedmi minuti, ko je prednost Jesenic podvojil Eric Pance. Za drugi gol večera sta podala Planko in Viikila.

Jeseničani so tudi v nadaljevanju tekme delovali kot podjetnejši, nevarnejši in kakovostnejši nasprotnik, a jim zgodaj priigrane prednosti ni uspelo povišati. Po lepem številu zapravljenih priložnosti pa je v samem zaključku drugega dela igre sledila kazen s strani domačinov. Zanje je vsega deset sekund pred koncem druge tretjine igralca več na ledu izkoristil Finucci, ki je kot edini na sobotni večer uspel ugnati Oscarja Froberga.

Sledila je izredno borbena in groba zadnja tretjina, v kateri je bilo podeljenih kar sedem dvominutnih kazni. Kljub poizkusom domačinov pa so Železarji znova dokazali izredno discipliniranost v obrambi in vodstvo varno pripeljali do konca tekme ter se s tem izognili scenariju iz lanskega gostovanja v Cortini, ko so odločilni gol tekme prejeli prav v zadnjih sekundah obračuna. Tokrat so za povrh vsega v zadnji minuti tekme celo povišali svojo zmago, saj je po podajah Svetine in Crnoviča prazna vrata domačinov še drugič zatresel Eric Pance.

Nova zmaga Jeseničanov ob porazu Asiaga pa prav tako pomeni, da so Železarji znova vodilna ekipa alpske lige. Prav tako pa varovanci Nika Zupančiča v lasti držijo popoln točkoven izkupiček z gostovanj. Ta bo znova na preizkušnji že v torek, ko se bodo Jesenice na Dunaju pomerile z zadnjeuvrščenim moštvom Vienna Capitals Sliver.

Delite s prijatelji

Povezano