Jesenice brez milosti poteptale Ferencvaroš

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v petek zvečer v dvorani Podmežakla odigrali še tretjo pripravljano tekmo pred začetkom nove tekmovalne sezone. Tokrat so madžarski Ferencvaroš ugnali z visokih 7-0.

Po prepričljivi domači zmagi nad MAC-om iz Budimpešte, so Jeseničani še bolj zanesljivo premagali Ferencvaroš in tako zabeležili svojo drugo zmago v pripravljalnem obdobju. Prvič jim je uspelo svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno, hkrati pa v napadu pokazati odlično formo ob igri z igralcem več.

Odličen začetek Erika Svetine

Strelski pohod Železarjev se je začel že v osmi minuti, ko je izključitev Gergoja Tortha z golom za domače vodstvo izkoristil Erik Svetina. Uvodni zadetek je Jesenicam dal le dodaten zagon, kar se je pokazalo že kmalu zatem, ko je Svetina dosegel že svoj drugi gol srečanja. Prej omenjeni napadalec je z natančnim strelom zaključil izvrstno akcijo, v kateri so sodelovali tudi Nejc Brus, Luka Ulamec in Sašo Rajsar.

Tekma številnih izključitev

Kljub temu, da je šlo za prijateljski obračun, to ni bil razvidno iz igre. Ta je bil dokaj robustna. O tem priča podatek, da je bilo samo v prvi tretjini na obeh straneh podaljenih po kar pet dvominutnih kazni. Prav zadnjo od njih na madžarski strani je 17 sekund pred koncem prvega dela tekme izkoristil Eric Pance, ki se je po novi podaji Jaše Jenka lepo znašel sam pred vratarjem Kristofom Nagyjem in pri 3-0 postavil rezultat prve tretjine.

DSC 8999

Nevarna finska naveza Elo-Viikila

V 33. minuti so Železarji dosegli že tretji gol s prednostjo igralca ne ledu. Tokrat je bil po lepi asistenci rojaka Eetuja Ela pred nasprotnikovim vratarjem za prvi gol v jeseniškem dresu uspešen Jasperi Viikila. Finska naveza je udarila tudi v 51. minuti, ko je zadetek še na tretji zaporedni tekmi dosegel Eetu Elo. Svoj strelski izkupiček pa takoj v naslednjem napadu še povišal, ko je znova lepo matiral Nagyja in povišal prednost Jesenic že na 6-0. V 55. minuti je svoj drugi gol tekme dosegel tudi Viikila, ki je bil pred vrati Ferencvaroša na pravem mestu po ponovnem strelu Eluja z razdalje.

Po tekmi je o zmagi spregovoril mladi Ahmet Jakupović: “Fantje smo danes na ledu pokazali dobro igro. Dokazali smo, da smo boljši, zdaj pa se lahko še naprej pripravljamo na novo sezono in nove zmage”.

Do konca pripravljalnega obdobja bodo Jesenice odigrale še dve prijateljski tekmi proti tekmecem iz Alpske lige, hokejistom Ghardeine. Prva tekma bo naslednjo soboto na sporedu v dvorani Podmežakla.

Delite s prijatelji

Povezano