Author picture

Jesenice do nove velikanske zmage v domačem prvenstvu

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v okviru državnega prvenstva v četrtek zvečer gostovali na Bledu. Gostitelje so aktualni državni prvaki premagali s kar 14-0.

Z novo zmago so jeseniški hokejisti skočili na drugo mesto lestvice državnega prvenstva. Za vodilno Slavijo pa s kar dvema tekmama manj zaostajajo za vsega dve točki. Nov velik korak do vodilnega položaja po rednem delu tekmovanja, ki se zdi vse bolj siguren, pa so Železarji naredili z novo dominantno predstavo proti gorenjskim tekmecem.

Proti Bledu so jeseniški hokejisti povedli že v drugi minuti, ko je Justina premagal Eric Pance. Že v prvi tretjini so s terensko premočjo in številnimi lepimi priložnostmi gostje dokazovali veliko razliko v kakovosti obeh moštev. To so potrdili tudi že ob prvi igri z igralcem več, ko je v 19. minuti rezultat prve tretjine postavil Sašo Rajsar.

Še bolje so Jeseničani igrali v drugem delu tekme, ko so dosegli še štiri gole. V 29. minuti je bil sprva uspešen Andraž Zibelnik, kar dvakrat v razmaku petih minut je zadel Eetu Elo, odlično formo pa nadaljeval še Erik Svetina.

Kljub visokemu vodstvu s 6-0 aktualni slovenski prvaki tudi v zadnjih minutah niso popuščali. Čeprav v uvodu v tretjo tretjino dobrih osem minut niso dosegli novega gola, so v naslednjih enajstih dosegli neverjetnih osem zadetkov.

Točo golov v domačih vratih je z drugim golom večera začel Erik Svetina. Slednji je s svojim golom nasprotnike prisilil celo v menjavo v vratih, a tudi Kuder ni uspel zaustavljati poizkusov Železarjev. Že dobrih dvajset sekund po njegovem vstopu v igro je svoj drugi gol tekme dosegel tudi Eric Pance, minuto zatem pa svojega prvega Partik Rajsar.

Do konca obračuna so se med strelce vpisali še Timotej Kočar, Jesperi Viikila, še drugič Sašo Rajsar, Eric Pance pa je dopolnil celo hattrick. Končni rezultat in visoko zmago Jesenic s kar 14-0 je v zadnji minuti obračuna potrdil Jaša Jenko.

Do konca rednega dela državnega prvenstva bodo Železarji odigrali še trti tekme. Že v soboto pa varovance Nika Zupančiča čaka pomembna tekma alpske lige proti Lustenauu, ki se mu bodo Jeseničani v dvorani Podmežakla poizkušali maščevati za gostujoči poraz.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano