Jesenice Gherdeino odslovili s kar desetimi goli!

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so v četrtek zvečer odigrali novo tekmo alpske lige. V dvorani Podmežakla so s kar 10-1 premagali zasedbo Gherdeine.

Italijanska ekipa je na Jesenice prispela v dobri formi. V zadnjem mesecu je zabeležila celo devet zaporednih zmag. V četrtek pa je bila Gherdeina brez vsakih možnosti za uspeh. Železarji so bili z naskokom boljši nasprotnik prek celotnega obračuna, na koncu pa prišli celo do najvišje zmage v alpski ligi v letošnji sezoni.

Pot do nje je v osmi minuti začel Patrik Rajsar, ki je po lepem prodoru kot prvi premagal Furlonga. Prednost Jesenic je v 14. minuti podvojil Eetu Elo, že minuto pozneje pa je bil uspešen še Nejc Brus. Železarji so po uspešni individualni akciji Erica Panceta po prvi tretjini že vodili s kar 4-0.

Zaradi slabega začetka so se gostje pred drugo tretjino odločili za menjavo v vratih. Furlonga je nadomestil Hofer. Tudi to pa Italijanom ni pomagalo, saj je slednjega že po 43 sekundah premagal Jesperi Viikila. Nalet slovenskih prvakov je za kratek čas s častnim golom za goste prekinil McGovan.

A to gostitelje ni zmedlo. V 28. minuti je odlično predstavo nadaljeval Patrik Rajsar, ki je dosegel še drugi zadetek, že tri minute pozneje pa dopolnil celo hattrick. Rezultat po dveh tretjinah je na 8-1 postavil njegov brat Sašo Rajsar.

Še pred zadnjo tretjino je sicer prišlo do neljubega dogodka. Poškodbo je namreč staknil jeseniški vratar Oscar Froberg, ki ga je moral nepričakovano zamenjati Žiga Kogovšek. Ta je vseeno svoje delo opravil zelo zanesljivo in do konca obračuna ostal nepremagan.

V zadnji tretjini so varovanci Nika Zupančiča svojo prednost in končno zmago še povišali. Po točno minuti zadnjega dela igre je svoj drugi gol tekme dosegel tudi Nejc Brus. Piko na i ob izjemni predstavi proti eni najbolj vročih moštev lige pa je postavil Jaša Jenko.

Zmaga s kar 10-1 je nov dokaz, da Železarji upravičeno sodijo med ožje favorite alpske lige, v kateri letos napadajo celo svoj prvi naslov. Na vrhu lestvice pa imajo zdaj ob odigrani tekmi več kar devet točk prednosti pred zasledovalci.

Naslednjič bodo jeseniški hokejisti na delu v soboto, ko bodo v dvorani Podmežakla gostili moštvo Kitzbuhla.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano