Jesenice iz Celovca z novo zmago

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na tretjem gostovanju nove sezone alpske hokejske lige prišli do še tretje zmage. Tokrat so bili v Celovcu s 4-1 boljši od ekipe KAC Future Team.

Železarji so imeli tekmo pod nadzorom od začetka do konca. Prednost so si priigrali že v šesti minuti, ko je po podajah Panceta in Svetine svoj prvenec v alpski ligi dosegel Jaša Jenko. Gostje so svojo prednost podvojili v 15. minuti, ko je igralca več na ledu izkoristil znova dobro razpoloženi Jesperi Viikila. Tudi tokrat pa sta pri golu s podajama sodelovala Pance in Jenko.

Avstrijci so se tik pred koncem prve tretjine znašli v še večjih težavah. V drugi del tekme so namreč vstopili z dvema izključenima hokejistoma, priložnost za povišanje vodstva pa so železarji sprejeli z odprtima rokama. Gol za 3-0 je po obleganju vrat nasprotnikovega vratarja v 22. minuti dosegel Nejc Brus. Ob zadetku pa sta sodelovala Urukalo in Planko. Absolutno premoč na ledeni ploskvi so Jeseničani še enkrat dokazali že dve minuti pozneje. Takrat je Vala z novim golom ugnal Erik Svetina. Podala pa sta mu Crnovič in Eric Pance, ki je bil s tremi asistencami znova med najboljšimi posamezniki moštva.

Slovenski državni prvaki so do konca tekme sicer še naprej napadali, a ob visokem vodstvu nekoliko umirili ritem igre. To so v prvi minuti zadnje tretjine domačini izkoristili z golom Theiricha, ki je Oscarju Frobergu kljub 28 obrambam preprečil novo tekmo brez prejetega gola in postavil končni rezultat srečanja.

Kljub prejetemu zadetku v zadnji tretjini so Železarji še enkrat več dokazali, zakaj veljajo za ene od glavnih favoritov za osvojitev alpske lige. Ob tem pa ohranili tudi popoln izkupiček točk na gostovanjih. Ta bo na veliki preizkušnji že v soboto, ko se bodo Jeseničani pomerili s Cortino, ki je letošnjo sezono začela v odlični formi.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano