Jesenice kljub štirim golom še drugič letos klonile v Lustenauu

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na četrti tekmi Master Rounda alpske lige doživeli še drugi poraz. Na gostovanju v Lustenauu je bila domača ekipa v soboto zvečer boljša s 5-4.

To ni le drugi poraz Jesenic v drugem delu regionalnega tekmovanja, temveč tudi drugi gostujoči poraz proti avstrijski zasedbi v letošnji sezoni. Hokejisti Lustenaua so z današnjim skalpom prve ekipe rednega dela postali prva ekipa, ki je Železarje v letošnji izvedbi alpske lige premagala dvakrat.

V Avstriji je bil sicer na sporedu izredno razburljiv obračun s kar devetimi goli. Prvega od njih so že v četrti minuti dosegli gostitelji, za katere je bil uspešen Wilfan. Slovenski prvaki so vseeno hitro odgovorili in že štiri minute pozneje izenačili po golu Davida Planka.

A to vseeno ni bilo dovolj za izenačen izid po prvi tretjini. V 17. minuti je namreč Žigo Kogovška premagal Puschnik. Slab večer Jesenic, ki so se jim v soboto poznale tudi številne odsotnosti pomembnih branilcev, je za tretji zadetek v golu varovancev Nika Zupančiča izkoristil še Giftopoulos.

Gorenjci so kljub temu še enkrat več pokazali trdno voljo in se hitro vrnili v srečanje. V 33. minuti je drugi gol Jesenic dosegel Nejc Brus. Lustenau se je za žilavega tekmeca ponovno izkazal že v 36. minuti, ko je vodstvo domačih znova podvojil Wallenta. Zadnjo besedo v drugi tretjini so imeli vseeno slovenski prvaki, ki so se pred zadnjimi 20. minutami tekme zaostanek na 4-3 zmanjšali po golu Jaše Jenka.

Na žalost pa se je tudi zadnji del obračuna začel po željah Avstrijcev, za katere je še drugi gol večera v 45. minuti prispeval Giftopoulous. Tudi tokrat so imeli Železarji še enkrat več odgovor in se ponovno tekmecu ekspresno približali. Dobro minuto zatem je namreč zadel Jesperi Viikila. A je bil to na smolo najboljše zasedbe rednega dela zadnji gol tekme.

Z drugim porazom v Master Roundu so tako Jeseničani že zapravili prednost po zgodovinsko uspešnem začetku alpske lige. Na drugem mestu lestvice za pet točk zaostajajo za Asiagom, ki v drugem delu tekmovanja še ne pozna poraza. Zaostanek za Italijani pa bodo imeli Železarji priložnost zmanjšati šele 17. feburarja, ko bodo v domači Podmežakli gostili zasedbo Cortine.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano