Jesenice leto odprle z gladko zmago v Italiji

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic nadaljujejo z izjemnimi predstavami v alpski ligi. Na prvi tekmi novega leta so na gostovanju s 5-2 premagali moštvo Wipptal Broncos.

To je za Jeseničane že sedma zaporedna zmaga v alpski ligi, ki se vztrajno bliža koncu rednega dela. Zanesljivo vodilna ekipa lestvice pa je tudi po odpadli ponedeljkovi tekmi v torek v obračun z italijanskim nasprotnikom vstopila odločno in že v šesti minuti povedla po golu Nejca Stojana.

Vseeno se gostitelji niso dali zmesti in v 14. minuti izid poravnali. Vratarja Žiga Kogovška, ki zaradi trdne obrambe Železarjev v prvih dveh tretjinah ni imel veliko dela, je premagal Chiodo. A veselje Wipptala ni trajalo dolgo. Stvari je na svoje mesto z golom za ponovno vodstvo Jesenic postavil Luka Ulamec. Končni rezultat prve tretjine, ki so jo varovanci Nika Zupančiča dobili s 3-1, pa je postavil znova nevarni Eetu Elo.

Tudi v drugi del tekme so slovenski državni prvaki vstopili bolje od svojih tekmecev. Čeprav druga tretjina dolgo ni postregla z zadetkom, je v 38. minuti udaril najboljši strelec lige Eric Pance, ki je še povišal prednost Železarjev.

Ta se je po presenečenju in golu Gschnitzerja že po 28 sekundah zadnje tretjine sicer znova znižala na dva gola. Dvoma o zmagovalcu vseeno do konca tekme ni bilo. Piko na i je ob zmagi vodilne zasedba alpske lige s petim zadetkom v vratih Rabanserja postavil Sašo Rajsar.

Po zmagi strelec drugega gola za jeseniško zasedbo Luka Ulamec: “Na tekmo smo prišli dobro pripravljeni. Vedeli smo, kakšen nasprotnik nas čaka. Na koncu se je obrestovalo, da smo poslušali navodila trenerja. Pomembno je tudi, da smo dvakrat izkoristili powerplay in odgovorno igrali v obrambi ter tako tekmo pripeljali do konca”.

Jeseničani so se z novo zmago še utrdili v že tako zanesljivemu vodstvu na vrhu ligaške lestvice. Naslednja tekma jih čaka že v četrtek, ko bodo v domači Podmežakli gostili Cortino.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano