Jesenice na derbiju prvič poražene v državnem prvenstvu

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na svoji deveti tekmi v državnem prvenstvu prvič ostali praznih rok. V dvorani Tivoli so bili s 3-0 boljši večni rivali iz Ljubljane.

Železarjem tako moštva Olimpije ni uspelo presenetiti še drugič v letošnji sezoni, potem ko so aktualni državni prvaki rivale na prvem dvoboju v dvorani Podmežakla premagali z enakim izidom.

Pri gostiteljih so se v igri precej poznale odsotnosti treh ključnih članov zasedbe. Manjkali so namreč Žiga Urukalo, Aljoša Crnovič in Jesperi Viikila. Kljub temu se je vodilno moštvo alpske lige v prvi tretjini enakovredno zoperstavljalo vodilni ekipi Ice Hockey League.

Kot smo s stani Jesenic na večnih derbijih že vajeni, so tudi v torek zvečer varovanci Nika Zupančiča prikazali izredno borbeno predstavo. Z njo jim je v prve pol ure obračuna svojo mrežo uspelo ohraniti nedotaknjeno. Prav tako so si nekaj lepih priložnosti ustvarili tudi v napadu. Kar trikrat so imeli prednost igralca na ledu, najlepšo situacijo za morebitno vodstvo gostov pa je imel na začetku druge tretjine Timotej Kočar.

Ljubljančane je v 34. minuti vseeno v vodstvo popeljal Francoz Sebastien Guillaume Leclerc, ki se je sam znašel pred jeseniškim vratarjem Oscarjem Frobergom. Po vodstvu so Ljubljančani dobili krila in vse pogosteje pritiskali na obrambo slovenskih prvakov, ki ob odsotnosti Crnoviča in Urukala ni delovala tako suvereno kot v zadnjih krogih alpske lige.

Nov udarec za Železarje je sledil že po 20 sekundah zadnje tretjine, ko se je pred Švedom v gostujočih vratih sam znašel Aleš Mušič. Olimpija je vodstvo dveh zadetkov dobro nadzorovala in Jesenicam ni omogočila pravih priložnosti, prek katerih bi se Gorenjci lahko vrnili v srečanje.

Zmago Ljubljančanov je z golom ob powerplayu gostiteljev za končnih 3-0 v 52. minuti potrdil Luka Kalan. Kljub torkovem porazu proti večnim rivalom so Železarji z dobro igro v prvi polovici tekme znova dokazali, da se lahko kosajo tudi s tekmeci iz kakovostnejšega tekmovanja. Tudi prvi poraz sezone v državnem prvenstvu pa za nadaljevanje tekmovanja ni usoden. Aktualni prvaki so namreč vseeno na dobri poti do prvega mesta po rednem delu prvenstva.

Naslednja tekma jeseniške hokejiste v alpski ligi čaka že v petek, ko bodo gostovali pri Lustenauu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano