Jesenice novo sezono alpske lige začele s porazom po kazenskih strelih

Hokejisti HDD Acroni Jesenic so v soboto v dvorani Podmežakla odigrali uvodni obračun alpske lige v tekmovalni sezoni 2021/22 proti ekipi HC Merano Pircher in po streljanju kazenskih strelov izgubili z 2-1.

Alpska liga se je za Železarje začela s precej mirno tretjino. Proti novincu v tekmovanju so gostitelji zgodaj delovali bolj prepričljivo, a si pravih priložnosti niso uspeli ustvariti. Enako lahko rečemo tudi za italijansko zasedbo, ki vratarju Oscarju Frobergu ni uspela resneje zapretiti in je v prvih 20 minutah tekme zbrala le štiri strele na njegova vrata. Jeseničani so se ustavili pri sedmih.

Že takoj na začetku druge tretjine, natančneje v 23. minuti, pa so Železarji prvič premagali vratarja Cloutierja. Drugo dvominutno kazen gostov je uspešno izkoristil Eetu Elo, ki je tako v alpsko ligo prenesel izjemno formo s pripravljalnega obdobja. Za zadetek sta mu podala rojak Viikila in Stojan. Gol za vodstvo je Jeseničane le še dodatno prebudil. Do konca druge tretjine sta imela odlični priložnosti za zadetek namreč še Širovnik in še enkrat Elo, a se je obakrat izkazal vratar Merana.

Tudi hokejisti italijanskega moštva so postajali vse bolj nevarni in bili za to nagrajeni v tretji tretjini. V 46. minuti je z izjemno natančnim strelom Froberga namreč po podaji svojega brata Oscarja matiral Victor Ahlstrom. Že dve minuti pozneje so bili blizu novega gola za vodstvo Železarji, a je strel Ščapa zatresel okvir vrat.

Po neodločenem izidu po šestdesetih minutah igre je sledil podaljšek. Med igro treh proti trem so bili navijači v dvorani Podmežakla priča številnim nevarnim situacijam, ki pa jih moštvi nista uspeli pretvoriti v zmagoviti zadetek, zato se je tekma odločila s streljanjem kazenskih strelov. Od Jeseničanov je bil pri izvedbi znova uspešen Eetu Elo, kar pa ni bilo dovolj za zmago, saj je Oscarja Froberga kar dvakrat premagal njegov soimenjak Ahlstrom.

Po porazu branilec Jesenic David Planko: “Tekma se ni izšla po naših pričakovanjih. Pred srečanjem smo si zadali, da bomo igrali drugače, a že v ponedeljek nas čaka nova tekma. Na njej se bomo držali dogovorjenega in zmagali”.

Jeseničane naslednji obračun v alpski ligi, na katerem bodo lovili prvo zmago, čaka 16. septembra, ko bodo gostovali pri Linzu. Že v ponedeljek pa se bodo v sklopu državnega prvenstva pomerili z jeseniško Hidrio.

Delite s prijatelji

Povezano