Author picture

Jesenice po dramatični končnici in podaljšku do nove zmage

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so drugo gostovanje v dveh dneh opravili bolje kot prvega. V soboto zvečer so v okviru alpske lige proti Bregenzerwaldu po podaljšku slavili s 5-4.

Po porazu proti Lustenauu so se slovenski državni prvaki tako hitro pobrali in vknjižili dve novi pomembni točki za ubranitev vodilnega položaja v alpski ligi. Varovanci Nika Zupančiča so bili odločeni, da dveh zaporednih gostovanj v Avstriji ne bodo zaključili praznih rok in v napeti tekmi ugnali Bregenzerwald.

Železarji so po petkovem neuspehu že naslednji dan želeli dokazati svojo pravo kvaliteto. V 13. minuti je goste v vodstvo popeljal Nejc Brus, ki je se tako med strelce vpisal na drugi zaporedni tekmi. A vseeno vodstvo Jesenic ni trajalo dolgo, saj je že pred koncem prve tretjine Oscarja Froberga premagal Nyqvist.

To sta bila tudi edina zadetka prve polovice obračuna. Zato pa je bilo toliko bolj pestro dogajanje v nadaljevanju. V 38. minuti ga je z natančnim strelom za novo vodstvo Železarjev odprl Žiga Urukalo. Že dve minuti pozneje in vsega enajst sekund pred koncem druge tretjine pa je prednost Gorenjcev podvojil Eetu Elo.

Vodilna ekipa alpske lige je delovala prepričljivo, preudarno in zanesljivo. Ko je po točno 51 minutah igre prednost jeseniških hokejistov na 4-1 povišal Erik Svetina, pa se je tekma za slovenske prvake že zdela dobljena. A temu vseeno ni bilo tako.

Sledil je padec v igri, ki so ga z neverjetno učinkovitostjo kaznovali gostitelji. Bregenzerwald je prek Zwergerja najprej zmanjšal zaostanek, se na koncu 59. minute tekme po zaslugi Schlogla celo vrnil v obračun, le 25 sekund pred koncem rednega dela pa prek Ranftla poskrbel za neverjeten povratek in šok na domačem ledu ob poznem izenačenju.

Vseeno so Jeseničani znova dokazali gorenjsko trmo in svojo šampionsko mentaliteto. Niso se pustili zmesti in v podaljšku dokazali, da so boljša ekipa. V 63. minuti je odločilen zadetek znova dosegel najboljši strelec tekmovanja Eric Pance.

Po razburljivem zaključku in novi zmagi strelec prvega gola za Jesenice Nejc Brus: “Zdi se mi, da smo bili celotno tekmo dominanti. Vse do tistih zadnjih minut. Škoda, da nismo osvojili vseh treh točk, ampak na koncu je najbolj pomembna zmaga.”

Po novem uspehu in dveh osvojenih točkah so jeseniški hokejisti le še povišali svojo prednost na vrhu alpske lige. Ta zdaj znaša šest točk. Naslednjič pa bodo Železarji v prej omenjenem tekmovanju na delu v začetku decembra, ko bodo v dvorani Podmežakla gostili moštvo Ghedreine.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano