Jesenice po maratonskem obračunu do druge četrtfinalne zmage

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na drugi tekmi četrtfinala alpske lige prišli še do druge zmage. V četrtek zvečer so po več kot polurnem podaljšku s 3-2 premagali Gherdeino.

Železarji so z novo zmago naredili nov pomemben korak do ponovne uvrstitve v polfinale regionalnega tekmovanja. Za uvrstitev med najboljše štiri edini slovenski predstavniki potrebujejo le še eno zmago.

Po uspehu na domačem ledu so do pomembne zmage jeseniški hokejisti prišli tudi v gosteh. Tudi tokrat so v tekmo vstopili kot precej boljše moštvo. Že v prvi tretjini so si ustvarili nekaj lepih priložnosti. Kot edini pa je svojo v prvih dvajsetih minutah izkoristil Žiga Urukalo. Ta je znova razpoloženega Furlonga v domačem golu matiral v 18. minuti.

V drugi tretjini sta obe moštvi precej napadali. Razmerje v strelih je bilo zelo izenačeno, vseeno pa so bili pri svojih priložnostih znova zanesljivejši gostje. Prednost Jesenic je v 39. minuti povišal vse pomembnejši član zasedbe Miha Logar.

Ko se je že zdelo, da varovanci Nika Zupančiča drsajo proti novi zanesljivi zmagi brez prejetega zadetka, so se stvari v zadnjih minutah rednega dela tekme vseeno začele komplicirati. Osem minut do izteka igralnega časa je jeseniško mrežo celo ob igralcu manj na ledu zatresel Oberrauch. Situacija je domačim dala krila. Dobre tri minute pozneje je Gherdeina namreč rezultat celo izenačila. Za 2-2 je zadel Brugnoli, ki je s svojim zadetkom celo izsilil podaljšek.

Ta je bil maratonski. Obe moštvi sta zavzeto napadali na eni in iz minute v minuto kazali večjo utrujenost v obrambi na drugi strani. V celotnih dvajsetih minutah tekmeca nasprotnega vratarja nista uspela premagati še tretjič. Oba čuvaja mreže sta prav tako dokazala, zakaj spadata med najboljše vratarje lige, saj sta skupaj ubranila več kot sto strelov.

Do odločilnega trenutka tekme je prišlo šele v drugem podaljšku, natančneje v 97. minuti. Junak obračuna pa je bil kot že kar nekajkrat v letošnji sezoni Erik Svetina. Ta je gol za morda najpomembnejšo zmago letošnje sezone do tega trenutka dosegel po podaji Urukala in Panceta. Pohvaliti je potrebno tudi izjemno predstavo Oscarja Fröberga, ki je ubranil kar 56 strelov Gherdeine.

Po maratonskem obračunu, ki se je zavlekel celo v naslednji dan, so jeseniški hokejisti tako prišli do prednosti dveh zmag v četrtfinalni seriji. Napredovanje v polfinale pa si lahko prislužijo že v soboto v domači dvorani Podmežakla.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano