Author picture

Jesenice pred zgodovinskim izzivom in optimistično v boj za finale celinskega pokala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic po reprezentančnem odmoru in uspešnem začetku polfinala državnega prvenstva svojo pozornost že usmerjajo proti polfinalnemu turnirju celinskega pokala, ki jih ta konec tedna čaka v Cardiffu.

Po mednarodnem turnirju slovenske reprezentance na Madžarskem, na katerem je zaigralo kar sedem članov jeseniškega moštva, so Železarji na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva brez težav opravili s Celjen. Zdaj pa jih čaka ena najzahtevnejših izzivov v zadnjih letih. Z dobrimi predstavami so si prejšnji mesec v Asiagu varovanci Gabra Glaviča namreč priigrali napredovanje v tretji del celinskega pokala.

Med najboljšimi osmimi ekipami prestižnega tekmovanja so podprvaki alpske lige doslej igrali le v sezoni 2005/06, ko so v svoji skupini zasedli tretje mesto. Uvrstitev bodo tokrat poskušali še izboljšati v zahtevni konkurenci, ki jo bo gostilo glavno mesto Walesa.

Jesenice že v petek ob 16.00 (ob 17. uri po našem času) čaka uvodni obračun proti latvijskemu moštvu Zelgame Jelgava. Že dan pozneje se bodo Železarji ob 19.00 (ob 20. uri po našem času) pomerili proti gostiteljem Cardiff Devils, za konec pa v nedeljo ob 15.30 (ob 16.30 po našem času) proti starim znancem iz Angera, ki se mu bodo slovenski predstavnimi poskušali maščevati za lanski poraz v Franciji.

Za napredovanje na finalni turnir bi morali v kakovostni konkurenci naša ekipa, ki ima na vrhu alpske lige ob še vedno trajajočem nizu dvanajstih zaporednih zmag še naprej visoko prednost pred zasledovalci, zasesti enega od prvih dveh mest. Naloga na zahtevnem tridnevnem turnirju zagotovo ne bo lahka, a so jeseniški hokejisti v letošnji sezoni z izjemnimi igrami že večkrat dokazali, da gre za zelo uigrano ekipo, ki jo je izredno težko premagati.

“V čast nam je, da se lahko primerjamo z edino ekipo, ki se je doslej uspela uvrstiti v tretji krog celinskega pokala. To bo velika preizkušnja za klub in za igralce. Nastopali bomo na še višjem nivoju. Nasprotniki so sicer velika neznanka, tako da gremo po najboljših močeh zastopati klub in slovenski hokej,” je pred sredinim odhodom v Veliko Britanijo dejal kapetan moštva Gašper Glavič.

O tekmecih v Cardiffu je previdno govoril tudi branilec Miha Logar: “Pričakujemo dobre tekme in zahtevne nasprotnike. Njihove igre si še nismo ogledali in mislim, da je najbolje, da to storimo tik pred obračunom z njimi, saj so tako informacije najbolj sveže. Težko napovem našo uvrstitev, zagotovo pa bomo dali vse od sebe.”

“Mislim, da se teh tekem vsi veselimo. Na papirju nas zagotovo čakajo kakovostnejši tekmeci kot v Asiagu. Pred nami je velik izziv, a tja potujemo, da se uvrstimo v naslednji krog,” je enako mnenje delil tudi napadalec Eric Pance.

“Zagotovo smo ponosni, da lahko igramo v polfinalu celinskega pokala. To smo si z igrami v Asiagu tudi zaslužili. Velik izziv bo igrati proti ekipam iz različnih lig. Upam, da se bomo približali igri, ki smo jo kazali pred reprezentančnim odmorom. Na turnir gremo kot najnižje postavljena ekipa, kar je lahko naša psihološka prednost. Vse ekipe bodo proti nam favorit, zato je naša naloga, da jih presenetimo. Zagotovo pa v Cardiff odhajamo po finale,” pa je pred odhodom dejal še naš trener Gaber Glavič.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano