Jesenice še drugič letos boljše od ekipe iz Celovca

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v četrtek zvečer v dvorani Podmežakla prišli do nove zmage v alpski ligi. V 13. krogu so s 5-2 premagali moštvo KAC Future Team.

Potem ko so bili v uvodu v sezono Gorenjci od Korošcev boljši s 4-1, so slovenski prvaki razliko v zadetkih ponovili tudi na domači ledeni ploskvi in zmagali s 5-2. Z že 11. zmago po 13. krogih pa so tudi uspešno ubranili svoje vodstvo na prvenstveni lestvici.

Železarji so v srečanje sicer vstopili zelo rezervirano. V uvodnih minutah so se znova navajali na igranje na domačem ledu in na povratek v alpski ligo, v kateri niso nastopali že več kot teden dni. Po neuspelih predstavah na celinskem pokalu pa so bili varovanci Nika Zupančiča vseeno odločeni pokazati svojo pravo kakovost.

Ta je prvič do izraza prišla v 13. minuti, ko so Železarji kljub neprepričljivem začetku povedli. Po Podaji Crnoviča in strelu Eloja je plošček pred vratarjem Avstrijcev v vrata preusmeril Jesperi Viikila. Zadetek Finca pa je gostitelje le še dodatno prebudil. Že tri minute pozneje je namreč vodstvo podvojil letos odlično razpoloženi Erik Svetina, ki je premagal slovenskega vratarja pri KAC-u Vala Usnika. Ob lepem prodoru sta Svetini podala Ščap in Brus.

Strelska učinkovitost Jeseničanov, ki so sicer tekmo končali s strelom manj od nasprotnikov, se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Že v 22. minuti je bil znova uspešen jeseniški udarni napad. Tokrat se je v vlogi strelca znašel Eetu Elo, podala pa sta mu Pance in Viikila. Tudi zanesljivo vodstvo pa Jeseničanov ni ustavilo pri doseganju zadetkov. Svojega prvega v letošnji sezoni alpske lige je pet minut pozneje po asistencah Kočarja in Sršena dosegel Miha Krmelj, ki je Železarjem priigral že ogromno prednost 4-0.

DSC 5308

A to so gostje uspeli hitro celo prepoloviti. V 30. minuti je v alpski ligi že dolgo nepremaganega Oscarja Froberga ukanil Rok Kapel. Že minuto in tri sekunde pozneje pa je drugi gol moštva iz Celovca dosegel Marcel Witting, ki je tako Železarje opozoril, da tekma še ni odločena. To je bilo vidno tudi s pretepa, v katerega je bil vpleten Elo. Finec je rokoborbo s Finnom dobil, a bil skupaj z rojakom Viikilo tudi izključen.

Vseeno pa do konca obračuna ni bilo večjega dvoma o zmagovalcu. Jeseničani so se v zadnji tretjini uspešno branili. Kljub temu, da si v napadu niso ustvarili lepših priložnosti, je bilo bolj pomembno, da do takšnih niso prišli niti nasprotniki. Ti so v upanju na povratek v tekmo dobre tri minute pred koncem iz vrat potegnili tudi vratarja. Prazna vrata gostov pa je v 58. minuti izkoristil Eric Pance. Asistenci sta vknjižila Viikila in Stojan.

Po zmagi in svojemu prvemu golu sezone Miha Krmelj: “Super je zmagati v domači dvorani in pred domačimi navijači. Mislim, da smo bili danes boljši in smo si zmago zaslužili. Počutim se odlično, da sem dosegel svoj prvi gol. Tudi na naslednjih tekmah moramo igrati, kot se dogovorimo in rezultati bodo prišli.”

Naslednja preizkušnja v alpski ligi Jesenice čaka že v soboto, ko bodo pred tremi zaporednimi gostovanji, v domači Podmežakli gostili ekipo Red Bull Juniors iz Salzbruga.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano