Jesenice tudi na drugi pripravljalni tekmi morale priznati premoč tekmecu

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v petek zvečer odigrali še drugo pripravljalno tekmo pred novo sezono alpske lige. Tokrat so v Budimpešti s 6:1 izgubili proti domači ekipi Jegkorog Akademia.

Železarji po uvodnem porazu proti Pustertalu še na drugi tekmi pred uradnim začetkom tekmovalne sezone 2022/23 niso uspeli okusiti slasti zmage. Madžarska ekipa si je že v uvodnih minutah priigrala visoko prednost, ki je do konca obračuna ni zapravila. Edina svetla točka v jeseniškem taboru pa je prvi doseženi zadetek v pripravljalnem obdobju.

Madžari so prestolnici naših vzhodnih sosedov povedli že v tretji minuti, ko je izključitev Jezovška v zadetek za 1:0 pretvoril Mark Schelkman. Gostitelji za podvojitev prednosti niso potrebovali dolgo, saj so vratarja Anttija Karjalainena še drugič premagali prek Ilyje Tsulgyna.

Že v deveti minuti so hokejisti iz Budimpešte še drugič na tekmi izkoristili prednost igralca na ledu. Le nekaj sekund po izključitvi Bohinca je v polno meril Balasz Goz. Težav in neprijetnosti za Železarje vseeno še ni bilo konec. Še pred koncem prve tretjine, natančneje v 14. minuti je na 4:0 namreč povišal Zsombor Doczi.

Drugi del igre je minil precej bolj mirno. Obe moštvi sta si ustvarili nekaj priložnosti za spremembo rezultata, a sta bila vratarja vselej na pravem mestu. Bližje uspehu so bili sicer varovanci Gabra Glaviča, ki pa so kljub 26 strelom v prvih dveh tretjinah ostali brez zadetka.

To se je spremenilo v zadnjih 20 minutah igre. Razpoloženega domačega vratarja je za častni gol edinih slovenskih predstavnikov v alpski ligi je v 48. minuti končno premagal najboljši strelec lanske sezone Eric Pance. Pri golu sta mu asistirala Svetina in novinec Polcs.

Vseeno pa so tudi majhno upanje na povratek gostov hitro uničili Madžari, ki so nov zadetek dosegli v 57. minuti. V polno je meril eden od treh nekdanjih Železarjev, ki so se v petek merili proti svoji bivši ekipi, Mirko Djumić. Poleg njega sta klub poleti okrepila še Finca Eetu Elo in Jesperi Viikila. Končni rezultat za visoko zmago s 6:1 pa je s svojim drugim golom večera slabi dve minuti pred koncem obračuna postavil Mark Schlekmann.

Jeseničani bodo poraz na prijateljski tekmi hitro poskušali pustit za sabo in se osredotočiti na nadaljevanje priprav na alpsko ligo. Priložnost za maščevanje bodo imeli že v začetku septembra. Naslednja preizkušnja pa jih čaka že v četrtek, ko se bo na Bledu začela alpska liga.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano