Author picture

Jesenice v državnem prvenstvu do druge zanesljive zmage v dveh dneh

Hokejisti HDD Jesenic so po sredini zmagi nad Celjem že dan pozneje brez težav premagali še moštvo Maribora. Železarji so bili od štajerskih nasprotnikov boljši z 8-2.

Jeseničani tako v državnem prvenstvu ostajajo brez oddane točke. Zaenkrat varovanci Nika Zupančiča svoje nasprotnike kot po tekočem traku brez kakršnihkoli težav premagujejo enega za drugim. Tokrat jim Maribor ni bil kos kljub odsotnosti kar štirih članov jeseniškega moštva, ki te dni na turnirju štirih držav zastopajo slovenske barve.

Vseeno pa za aktualne slovenske prvake od začetka ni šlo vse po načrtih. Nepričakovano dolgo jim v Mariboru ni uspelo doseči vodilnega zadetka, zato so v 18. minuti doživeli hladen tuš, saj je Urbana Avsenika za vodstvo gostiteljev premagal Danilo Tomašević.

Presenetljiv zaostanek je zbudil Železarje, ki so šest sekund pred koncem prve tretjine izenačili prek gola Ettuja Ela. Finec je svoj strelski izplen podvojil že v uvodnih minutah drugega dela tekme. Ob vodstvu se hokejisti Jesenic niso več ozirali nazaj in v drugi tretjini dosegli kar šest golov. Med strelce sta se najprej vpisala še Nik Širovnik in Timotej Kočar. Med 33. in 37. minuto pa je zablestel Eric Pance. Ta je v prej omenjenem obdobju dosegel kar tri gole.

Tudi v zadnjem delu tekme so bili aktualni prvaki občutno boljši nasprotnik, a dosegli le še en gol. Svoj strelski šov je nadaljeval Eric Pance, ki se je tako podpisal pod kar polovico jeseniških zadetkov. Dobrih pet minut pred koncem pa je zaostanek Mariborčanov zmanjšal Jakob Greif.

Po novi zmagi strelec enega od kar osmih golov Jesenic Nik Širovnik: “V prvi tretjini smo začeli nekoliko zaspano, zato tudi rezultat ni bil pravi. V nadaljevanju tekme smo zaigrali, kot smo morali, dosegli gole in tekmo pripeljali do konca, kot se spodobi.”

Jeseničani bodo imeli po napornih dveh dneh pred naslednjo tekmo nekaj več časa za odmor. V alpski ligi bodo vodstvo na lestvici branili v sredo na gostovanju pri Rittnu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano