Author picture

Jesenice v oktobru znova del celinskega pokala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic se bodo še drugo sezono zapored merili v celinskem pokalu. Prestižnemu mednarodnemu tekmovanju se bodo pridružili v drugem delu.

Železarji so po letu premora zaradi koronavirusa na celinskem pokalu lani nastopali v francoskem Amiensu. Tam pa izgubili proti gostiteljem tekmovanja in Asiagu ter brez boja premagali Brasov. Leto pozneje varovanci Gabra Glaviča v tekmovanju želijo pustiti večji pečat.

Celinskemu pokalu se bodo podprvaki alpske lige pridružili v drugem delu. Med 14. in 16. oktobrom se bodo v Asiagu znova pomerili s svojimi alpskimi rivali. Čakata pa jih tudi tekmi proti Vojvodini iz Novega Sada in zmagovalcu skupine B v prvem krogu.

V omenjeni skupini se bodo za napredovanje na turnir v Italiji pomerili Barcelona, Vilnius, Liege in Istanbul, ki bo med 23. in 25. septembrom tudi gostil skupinske boje.

V primeru prvega mesta v svoji skupini bi se Železarji uvrstili v tretji krog. V njem pa na zmagovalca jeseniške skupine čakajo poljski Ošwienčnim, ukrajinski Kremenčuk in gostiteljica Nitra. Turnir omenjenih ekip bo na Slovaškem na sporedu med 18. in 20. novembrom. Zmagovalca tekmovanja, v katerem je lani slavil Krakow, bomo dobili 15. januarja.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano