Jesenice v polfinalu alpske lige!

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so se uvrstili v polfinale alpske lige. Na odločilni peti četrtfinalni tekmi so v dvorani Podmežakla z 2-1 premagali Gardeno.

Železarji so svoje delo v četrtek opravili z odliko in se kljub porazih na zadnjih dveh tekmah pobrali in znova uvrstili med najboljša štiri moštva regionalnega tekmovanja.

Jeseničani so bili boljši tekmec vseh 60 minut srečanja. V prvi tretjini so tekmece nastreljali s kar 15-6, a plošček ni želel mimo izjemnega Furlonga v vratih gostov. Slednjega je v drugi tretjini, natančneje v 28. minuti, premagal junak obračuna Erik Svetina. Slednji je izkoristil redko napako Gardene in domače pred glasnimi navijači v Podmežakli povedel v več kot zasluženo vodstvo.

Železarji so imeli še številne priložnosti za povišanje vodstva, a pri realizaciji niso bili dovolj spretni. V 36. minuti tekme je sledila kazen v obliki izenačujočega zadetka Korhonena.

Varovanci Nika Zupančiča so bili nevarnejši tekmec tudi v zadnji tretjini. Napadi so se v vse bolj napetem ozračju vrstili eden za drugemu. Ko se je že zdelo, da bo četrtfinalno serijo odločil podaljšek, pa je na sceno znova stopil izjemni Erik Svetina. Ta je dobro minuto do konca izteka rednega dela tekme dosegel odločujoči zadetek, ki je Železarje popeljal v polfinale alpske lige.

Tam se bodo jeseniški hokejisti pomerili z moštvom Rittnerja, ki so ga Gorenjci letos premagali na vseh štirih medsebojnih tekmah. Polfinalna serija se bo začela že v soboto v Podmežakli.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano