Author picture

Jesenice v zadnji tretjini potrdile nov skok na vrh alpske lige

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic nadaljujejo izvrstne predstave v alpski ligi. V petek zvečer so v gosteh s 3-1 premagali moštvo Feldkircha.

Potem ko so Železarji proti avstrijski zasedbi po podaljšku slavili na domačem ledu, so s Feldkirchom še lažje opravili na gostovanju. Z že drugo zmago nad nekdanjimi evropskimi klubskimi prvaki pa so Železarji prav tako na vrhu alpske lige znova prehiteli Asiago, ki ima hkrati odigrano tudi tekmo več.

Varovanci Nika Zupančiča, ki je še pred nekaj sezonami sedel na klopi avstrijske zasedbe, so vlogo favoritov upravičili že v začetni fazi srečanja. Tudi tokrat je bil odlično razpoložen najboljši strelec alpske lige Eric Pance, ki je gostujočega vratarja Alexa Caffija premagal že v peti minuti tekme. Za uvodni zadetek pa sta mu podala Svetina in Stojan.

Vseeno gostiteljev zgodnje vodstvo ni zmedlo. V 10. minuti je moral po plošček v svojo mrežo namreč tudi Oscar Froberg, ki ga je matiral Marcell Revesz. Tudi nadaljevanje obračuna je bilo zelo zanimivo. Obe moštvi sta si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a sta bila oba vratarja izredno zanesljiva. Tako Froberg kot tudi Caffi sta bila kar pogosto na delu. Šved je skupno zbral kar 40 obramb, domači vratar pa le tri manj.

Po drugem delu tekme brez zadetkov je trenutek odločitve napočil že takoj na začetku zadnje tretjine, v kateri so Železarji, kot že kar nekajkrat v letošnji sezoni, dokazali svojo pravo kakovost in tehtnico nagnili v svojo korist. V 42. minuti je gol za ponovno vodstvo Jesenic dosegel Patrik Rajsar, pri tem pa sta mu z asistencama pomagala Glavič in Ulamec.

Naloga slovenskih državnih prvakov je bila do konca tekme tako precej lažja, ubraniti težko priigrano, a zasluženo vodstvo. To jim je vse do zadnje sirene tudi uspelo. Še 15 sekund pred koncem obračuna pa je zmago Gorenjcev z drugim golom večera potrdil Eric Pance. Za končni rezultat in zmago s 3-1 mu je podal Elo.

Nove tri točke v alpski ligi bodo Železarji lovili že v soboto zvečer, ko jih čaka še drugo gostovanje v Avstriji v dveh dneh. Za povišanje prednosti na vrhu lestvice se bodo pomerili s Kitzbuhlom.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano