Author picture

Jeseniška vrata bo v prihodnji sezoni branil Šved Froberg

Naš klub z veseljem sporoča, da je v svoje vrste pripeljal novo okrepitev. V prihodnji sezoni bo jeseniški dres nosil 24-letni švedski vratar Oscar Froberg.

Moštvu, ki je vse bližje svoji končni podobi, se bo najnovejši član na pripravah pred tekmovalno sezono 2021/22 pridružil 4. avgusta. 180 centimetrov visoki čuvaj mreže je kariero začel pri švedskem Orebroju. V švedski Allsvenskan ligi pa je preživel tudi večji del svoje kariere. Zadnji dve sezoni je branil v najmočnejši norveški ligi za ekipi Mangleruda in Narvika, pri katerem je v sezoni 2020/21 ubranil 89.7% strelov.

image 2

V moštvu Jesenic bo nosil dres s številko 38.

Kljub dejstvu, da je bil v zadnjih sezonah član ekip, ki so zasedla zadnja mesta na lestvici, je bil Froberg eden boljših posameznikov v ekipah, v katerih je nastopal. Na svoja vrata je prejel veliko število strelov, kar mu je omogočilo igralski razvoj in veliko novih izkušenj. Poleg tega pa gre za komunikativnega, pozitivnega, delovnega in dokazovanja željnjega igralca, ki bo pripomogel h kakovosti našega moštva.

Takšnega mnenja je tudi glavni trener ekipe Nik Zupančič, ki o prihodu Froberga pravi: “Oskar je vratar skandinavske šole, eksploziven, delaven, tekmovalen, kljub svoji mladosti pa tudi že dokaj izkušen. Verjamem, da bo prinesel v našo ekipo sigurnost in energijo. Odlikuje ga volja po napredku. Po naravi je zelo sproščen in dostopen, kar je za ustvarjanje kemije med igralci in vzdušja v ekipi zelo pomembno. Prepričan sem, da nam s svojo kvaliteto in znanjem lahko pomaga pri doseganju zastavljenih ciljev”.

O svoji odločitvi za prihod na Jesenice pa je nekaj besed povedal tudi Oscar: “Odločil sem se, da pridem na Jesenice, ker sem slišal veliko lepih stvari o klubu in da gre za vrhunsko moštvo v ligi, ki ima velike možnosti za osvojitev naslova. Klub igra v različnih tekmovanjih, kar je izvrstna priložnost, da odigram veliko tekem v sezoni. Prav to pa je čar hokeja: veliko igre in zmage. Kar je tudi moj cilj – da z ekipo zmagamo na številnih tekmah in upam, da osvojimo pokal in ligo. Slišal sem tudi, da so navijači na Jesenicah fantastični in da ustvarjajo neverjetno vzdušje na tekmah, česar se neizmerno veselim. Poleg tega sem s strani kluba prejel spoštljiv in profesionalen odnos, kar je le še olajšalo mojo odločitev.”

Oscar dobrodošel v Podmežaklo!

Delite s prijatelji

Povezano