Jeseniški dres bo oblekel veliki up kanadskega hokeja

Z veseljem sporočamo, da se naše moštvo krepi s 17-letnim Francescom Pinellijem. Pinelli je sicer član ekipe Kitchener Rangers iz lige OHL, ki velja za najkakovostnejšo mladinsko ligo na svetu. V lanski sezoni je za Rangerse na 59 tekmah dosegel 18 zadetkov in 23 podaj. V letošnji sezoni se tekme v OHL zaradi situacije s koronavirusom ne igrajo, zato smo v klubu z veseljem izkoristili priložnost in Francesca zvabili v svoje vrste. Mladi hokejist velja za velik up kanadskega hokeja in ima izredno visoke možnosti za uspešno kariero v ligi NHL.

Liga OHL se v teh časih ne igra

V hokejskem svetu je zaradi koronavirusa trenutno veliko težav in nejasnosti glede prihodnosti. V tem trenutku je liga OHL, ki velja za eno najmočnejših, če ne celo najmočnejšo mladinsko ligo na svetu, v fazi pavziranja. Hokejisti, ki se tam razvijajo, kotirajo visoko na naslednjem NHL draftu ali pa so bili že draftani s strani NHL klubov. Ker trenutno ne igrajo, ampak zgolj trenirajo, se marsikdo spogleduje z igranjem v Evropi.

Francesco bo dodana vrednost ekipi, ki napada vrh AHL

Naš športni direktor Marcel Rodman pred sezono ni razmišljal o nobeni tuji okrepitvi. A zdaj se mu je ponudila priložnost, da v svoje vrste zvabi Francesca. Gre za hokejista z velikim potencialom, ki v teh trenutkih potrebuje kakovostne treninge in si seveda močno želi igranja tekem. Pinelli bo v prvi vrsti pomoč našim hokejistom, saj bo ekipi zagotovo dal širino. Glede na to, da smo trenutno v zelo dobrem položaju, smo prepričani, da nam lahko mladi Kanadčan ogromno prinese.

V Podmežakli tudi zato, da pokaže pristop bodočega NHL igralca

Več o novi okrepitvi nam je zaupal športni direktor Marcel Rodman:

“Dejstvo je, da še ni star 18 let. Njegova pot v Evropo bo zanj nekaj novega. Po drugi strani pa bo takšen profil hokejista prinesel sveženj tudi v našo ekipo. Njegov pristop do hokeja, fokus do napredka in doseganja vedno višjih ciljev so kvalitete, ki bodo prišle prav celotni naši garderobi. Zaenkrat imamo v ekipi dva hokejista, ki sta igrala na olimpijskih igrah, imamo nekaj izkušenj iz reprezentance, nimamo pa izkušenj s tem, kakšen je pristop mladih fantov, ki jim je začrtana pot v NHL. Tak odnos do hokeja in profesionalizma bo zagotovo dodana vrednost naši ekipi.”

Marcel Rodman: Prihod Pinellija je “win-win” situacija

“Pri vsem skupaj gre za “win-win” situacijo na obeh straneh, tako naši, kot tudi Francescovi. Finančno si v tem trenutku žal ne moremo privoščiti nekih velikih okrepitev. Želimo se držati naše rdeče niti in delati z mladimi hokejisti. Zdaj se nam je ponudila krasna priložnost, ki nam s finančnega vidika ne bo predstavljala prevelikega bremena.”

Na koncu smo Marcela povprašali še o Francescovih kvalitetah:

“Francesco je izredno močan na ploščku v napadalni tretjini. Je sposoben odigrati tako vlogo “playmakerja”, kot tudi “finisherja”. Res je izvrsten predvsem v napadalni tretjini, v kateri je lahko zelo kreativen. Mislim, da bo zaradi tega naši ekipi prišel še kako prav. Zelo dobro pa zna tudi brati igro. Znajde se ob pravem času na pravem mestu in to je še ena od njegovih velikih kvalitet”.

Francesco, dobrodošel na Jeseniah!

Delite s prijatelji

Povezano