Jeseniški hokej je združen in enoten. Skupaj bomo močnejši.

V preteklih mesecih, smo v društvu večkrat izpostavili bistvo in pomembnost sodelovanja hokejskih društev na jeseniških tleh. Že nekaj let potekajo pogovori o združitvi, saj je mesto premajhno, da bi v njem delovali dve različni društvi z istimi cilji. Hkrati je bistvena težava razdvojenost, ki je iz leta v leto močnejša in da mladi igralci ne vidijo prihodnosti v jeseniškem hokeju, kar povečuje odhod kvalitetnih mladih igralcev v druge klube, predvsem tuje.

IMG 4874
Ice Hockey, Jesenice, Press Conference (Jesenice), Gaber Glavic, Miha Rebolj, Peter Bohinec, Anze Pogacar, 21-Jun-2022, (Photo by: Martin Metelko / M24.si)

Vodstvi klubov sta v preteklem tednu sklenili dogovor, ki bo omogočal sožitno sodelovanje in povečal enotnost ter posledično pomen in moč hokeja tako na jeseniških, slovenskih kot tudi čezmejnih tleh.

Na srečanju sta bili vodstvi skladni, da članska ekipa potrebuje čim večji bazen iz katerega lahko črpa mlade igralce, le ti pa potrebujejo videti v članski ekipi motiv in smisel za svoje trdo delo. Ustaviti moramo beg talentov in znanja v tujino otrok starih 15-16 leti ter povečati vpis v vse mlajše selekcije.

Zato so vodilni možje obeh klubov, sklonili svoje glave in začrtali glavne stebre sodelovanja, ki so:

 1. enotna podoba in enotno ime,
 2. kvalitetno delo z mladimi in širitev baze vpisa v mlajših selekcijah,
 3. podružnična ekipa in tesnejše sodelovanje mladinske ter članske ekipe in
 4. koordinacijski odbor, ki bo operativno vodil oba društva.

Na podlagi predhodnih pogovorov pa je bil sestavljen osnutek sporazuma / dogovora o sodelovanju med društvoma na podlagi katerega smo potrdili sledeče točke sodelovanja in skupnega delovanja:

 • vse selekcije nosijo ime generalnega pokrovitelja – HDD/HD Sij Acroni Jesenice (mladi),
 • društvi bosta delovali pod enotno zunanjo podobo in logotipom,
 • ekipa U19 postane podružnična ekipa članskega moštva in nastopa v mednarodni članski ligi IHL s pomočjo igralcev iz članske ekipe,
 • HD mladi ukinjajo svojo člansko ekipo in ne nastopajo v članskih tekmovanjih,
 • skupaj oziroma enotno se nastopa do pokroviteljev in partnerjev,
 • na mesto glavnega trenerja članske ekipe in vodja stroke za celotni pogon se za sezono 22/23 imenuje Gabra Glaviča in
 • ustvarjen in potrjen je bil koordinacijski odbor, ki bo najmanj v naslednjem letu dni operativno vodil skupaj oba društva. V odbor so bili imenovani sledeči člani:
  • Peter Bohinec, predsednik HDD,
  • Miha Rebolj, predsednik HD mladi,
  • Gaber Glavič, vodja stroke in
  • Anže Pogačar, direktor HDD.

Članska ekipa je že uvrščena v polfinale državnega prvenstva. V novi sezoni pa bo nastopala tudi v mednarodni ligi AHL, pokalu Slovenije, Kontinentalnem pokalu in razvojni članski ligi IHL. Verjamemo, da nas v prihodnji sezoni čaka še veliko izzivov, ki jih bomo združeni in s skupnimi močmi lažje ter hitreje prebrodili.

Ob združitvi je svoj komentar podal tudi predsednik kluba, mag. Peter Bohinec: “Po dveh letih trdega dela, odrekanja in postavljanja strategij, je to sigurno velik dan za jeseniški hokej. Bom rekel kar praznik združitve pod eno streho, pod enim strokovnim vodstvom, ki nam daje upanje in dodatno energijo za naprej, da enoten jeseniški hokej postavimo na zemljevid hokeja in mu damo možnost za razvoj.”

Prav tako pa nam je svoj komentar zaupal tudi, predsednik HD mladi, Miha Rebolj: “Jeseniški hokej je institucija, ki presega tako lokalne kot državne meje, zato se je tako potrebno do njega tudi vesti. Vesel sem, da je v tem primeru jeseniški hokej zmagal. Enotni, pod enotno grafično podobo, enakim imenom bomo skupaj zastopali jeseniško hokejsko šolo in jeseniški hokej. To je predvsem pomembno iz 3 vidikov – vidika navijačev, vidika vseh hokejistov in pa vidika do sponzorjev.”

Pred nami je še veliko dela in izzivov, a verjamemo, da bomo s skupnimi močmi lahko dvignili jeseniški hokej na višji nivo in se v pravem pomenu besede vrnili na hokejski zmeljevid Slovenije.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano