Author picture

Jeseniški hokej uradno združen pod enotno podobo

Razdvojenost jeseniškega hokeja je pred začetkom letošnje sezone postala stvar preteklosti. Oba članska kluba iz mesta z bogato hokejsko tradicijo sta se že poleti združila v en klub. Ta pa je zdaj dobil tudi skupno in enotno podobo.

Skupni klub nosi ime Sij Acroni Jesenice. Poleg skupnega imena pa bodo jeseniški hokejisti odslej delovali pod enakim logotipom, z enakim dizajnom dresov in pod enotno podobo kluba. Vse skupaj dokazuje, da sta prej ločeni entiteti pripravljeni sodelovati za skupno dobro jeseniškega hokeja.

Dogovor o združitvi, ki je bil dosežen v juniju, je z omenjenimi koraki tudi zgradil glavne stebre skupnega sodelovanja, katerega cilje je povečati enotnost in moč hokeja na Jesenicah in širše. Ti stebri so ob krepitvi članske zasedbe nastali še z namenom širjenja bazena hokejskega talenta, iz katerega lahko Železarji črpajo mlade igralce. Le ti namreč potrebujejo videti v članski ekipi motiv in smisel za svoje trdo delo. S tem se bo lažje ustavil beg talentov in znanja v tujino.

Člansko ekipo letos čaka veliko izzivov, ki se jim bo s skupnimi močmi lažje zoperstavila. V novi sezoni je že uvrščena v polfinale državnega prvenstva. Z zmago nad Cortino je prav tako začela boje v mednarodni ligi AHL. Pomerila pa se tudi v pokalu Slovenije, Kontinentalnem pokalu in razvojni članski ligi IHL.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano