Jeseniški hokejisti po podaljšku do šeste zaporedne zmage

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v petek zvečer v dvorani Podmežakla na tekmi alpske lige po podaljšku z 2-1 premagali ekipo Feldkircha.

Nekdanji evropski prvaki so se že v prvi tretjini kljub njihovem nizkem položaju na ligaški lestvici izkazali za žilavega nasprotnika. Jeseničani so bili sicer vidno boljši tekmec na ledu, a jim v prvi tretjini premoči ni uspelo pretvoriti v vodstvo. Kljub trem kaznim avstrijske zasedbe in več kot minuto dolge igre z dvema igralcema več Železarji niso našli poti mimo razpoloženega Alexa Caffija. Še najbližje uspehu je bil v prvem delu tekme Kočar, a je tudi on pri dosegi zadetka po mnenju sodnika nepravilno oviral nasprotnikovega vratarja. Na drugi strani je obramba Jesenic delovala izredno trdno in v prvi tretjini Feldkirchu dopustila le en strel na vrata Oscarja Froberga.

Vseeno je na začetku druge tretjine sledil šok za vodilno moštvo alpske lige. S prve prave priložnosti srečanja so namreč prvi povedli gostje. Šveda v jeseniških vratih je 25. minuti premagal Anton Trastasenkovs. Znova se je tako uresničil nepisani športni pregovor “kdor ga ne da, ga dobi”. Prejeti gol je za nekaj minut presenetil Železarje, ki so popustili v napadu. Pozneje v drugem delu igre pa znova začeli prevladovati, a prav tako streljati s praznimi naboji. Po 40. minutah je v dvorani Podmežakla tako kljub razmerju 19-8 v strelih z 0-1 vodil Feldkirch.

Železarjem je končno uspeli zadeti v 49. minuti tekme. Peti poweplay obračuna je izkoristil Erik Svetina, ki sta mu za gol podala Crnovič in Pance. Jesenice so imele do konca tretje tretjine še nekaj lepih priložnosti, a je bil vratar Avstrijcev vselej na mestu, zato se je tekma kljub boljši igri Železarjev zavlekla v podaljške.

Ta pa ni trajal dolgo. Že po 51 sekundah igre treh proti trem je po sijajnem prodoru zmagoviti in svoj drugi gol tekme dosegel junak obračuna Erik Svetina, ki je tako aktualnim slovenskim prvakom priboril že šesto zaporedno zmago in še višjo skupno prednost v alpski ligi. To bodo Železarji branili že v soboto, ko v dvorano Podmežakla prihaja ekipa Wipptal Broncos.

Delite s prijatelji

Povezano