Author picture

Jeseniški hokejisti v novo sezono alpske lige s šesto zaporedno zmago

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom sezone 2022/23. V torek zvečer so v dvorani Podmežakla s 4:2 premagali madžarsko ekipo MAC.

Z uspešnim izidom pred domačimi navijači so Železarji še enkrat več potrdili izjemno formo pred začetkom nove sezone alpske lige. Zmaga nad MAC-om je bila za varovance Gabra Glaviča že šesta zaporedna. Prav tako pa so se jeseniški hokejisti Madžarom maščevali za poraz v Budimpešti v začetku pripravljalnega obdobja.

Torkov obračun se je začel po jeseniških notah. Gostitelji so si ustvarili številne priložnosti, a jim je kar nekajkrat za prvi zadetek tekme zmanjkalo nekaj sreče. Niz strelov, ki jih je ubranil gostujoči vratar Farkas, ali pa so zletela mimo gola, je dobro minuto pred koncem prvega dela tekme končal Eric Pance, ki je izkoristil nenatančno podajo tekmecev in z izjemno odmerjenim strelom Jesenice popeljal v vodstvo.

V drugi tretjini je bilo dogajanje precej bolj pestro. V njej smo namreč videli kar dva preobrata. Prvega so pripravili hokejisti MAC-a, ki so rezultat v 28. minuti izenačili po zadetku Schlekmanna. Nov udarec za našo ekipo je sledil štiri minute pozneje. Vratarja Anttija Karjalainena je za vodstvo gostov premagal Tsulygin.

A Železarji se niso dali zmesti in so stvari hitro postavili na svoje mesto. K temu je največ prispeval kapetan Gašper Glavič, ki je v 34. minuti izkoristil gnečo pred nasprotnimi vrati in izid izenačil. Slabo minuto pozneje pa so Jeseničani še enkrat več pokazali gorenjsko trmo in ekspresno znova povedli. Tretji gol domačih je prispevel Luka Ulamec. A tudi po preobratu se Železarji niso zaustavljali. V 38. minuti je končni izid izjemno razburljive druge tretjine pri 4:2 postavil Miha Logar.

Zadnja tretjina je minila precej bolj mirno. Podprvaki alpske lige so brez težav nadzirali tekmeca in mu niso pustili veliko priložnosti za zmanjšanje zaostanka. Nekajkrat so s protinapadov poskušali tudi sami, a prav tako brez uspeha. Še najbližje spremembi izida so bili Madžari v zadnjih minutah, ko so dvakrat zatresli okvir vrat. V zaključnih trenutkih so ob igralcu več lovili tretji zadetek tudi brez vratarja, a so Jesenice zdržale pritisk.

Po kar šestih zaporednih zmagah bodo Železarji izjemno formo zdaj poskušali prenesti še v alpsko ligo. Prva tekma v regionalnem tekmovanju jih čaka že v soboto, ko v dvorano Podmežakla prihaja italijanska Cortina.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano